Toyota Corolla Cross

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Toyota Corolla Cross
Valmistustiedot
Valmistusmaa  Brasilia
 Etelä-Afrikka
 Japani
 Kiina
 Malesia
 Taiwan
 Thaimaa
 Yhdysvallat
Valmistaja Toyota
Valmistusvuodet 2020–
Muut nimet Toyota Cross
Toyota Frontlander
Korimalli 5-ovinen crossover
Luokka J-segmentti
Teknisesti samankaltaisia Lexus UX
Toyota C-HR
Toyota Corolla (E210)
Toyota Prius (XW50)
Tekniset tiedot
Pohjalevy TNGA-C
Moottori R4
Iskutilavuus 1,8–2,0 l
Polttoaine bensiini
Vetotapa etuveto
neliveto
Vaihteisto CVT-automaatti

Toyota Corolla Cross on Toyotan vuodesta 2020 lähtien valmistama crossover-tyyppinen automalli, joka perustuu tekniikaltaan Toyota Corollaan. Se sijoittuu mallistossa pienemmän C-HR:n ja suuremman RAV4:n väliin.[1] Bruneissa mallin nimenä on Toyota Cross, lisäksi Kiinassa mallia myydään Corolla Crossin rinnalla myös Toyota Frontlander -nimellä. Erona on erilainen keulailme. Frontlander-versiossa keula on samanlainen kuin Japanin markkinoilla myytävässä Corolla Crossissa.

Corolla Cross esiteltiin Thaimaassa heinäkuussa 2020.[2] Moottorivalikoima vaihtelee markkina-alueen mukaan. Euroopassa myytävä versio on aina hybridi 2,0-litraisella bensiinimoottorilla, ja se on saatavana sekä etu- että nelivetoisina versioina. Muilla markkina-alueilla saatavana ovat 1,8- (140 hv) ja 2,0-litraiset (177 hv) bensiinimoottorit sekä 1,8-litraisen hybridimalli. Kaikkien moottorivaihtoehtojen yhteydessä on aina portaaton CVT-automaattivaihteisto.

Toyota Frontlander

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. New Toyota Corolla Cross Looks Like the Illegitimate Child of a RAV4 and a Corolla Motor Trend. 9.7.2020. Viitattu 12.7.2020. (englanniksi)
  2. Toyota Corolla Cross rides aggressively high and is headed our way Autoblog. 9.7.2020. Viitattu 12.7.2020. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä autoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.