Tony Burton

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Anthony "Tony" Burton (s. marraskuussa 1937 Flint, Michigan, Yhdysvallat) on yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen tunnetuimpiin rooleihinsa kuuluu Tony "Duke" Evers Rocky -elokuvissa. Hän on Sylvester Stallonen ja Burt Youngin kanssa ainoa, joka on näytellyt kaikissa kuudessa Rocky elokuvassa. Toinen mainittava rooli oli elokuvassa Hyökkäys poliisiasemalle 13.

Elämä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varhaiset vuodet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burton, suorittaa tutkintoansa Northern High Schoolissa, hän oli Michiganin Kultaisten hanskojen omistaja eli raskaan sarjan mestari ja kaksinkertainen all-state jalkapallo pelaaja.

Jalkapalloura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Northernissä hän pelasi puolustajaa. 1954 hän teki 13 maalia ja johti joukkueensa pistepörssiä. Monet pisteistä olivat 50 jaardia tai enemmän. Hän saavutti 820 jaardia syöksyjä tuona vuonna ja yksi hänen juoksustaan oli 95 jaardia.

Nyrkkeilyura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Hänen nyrkkeilyuransa sisälsi raskaan sarjan mestaruuden 1955 ja 1957. Burton voitti Yhdysvaltojen raskaan sarjan maailmanmestaruuden 1957 ja hävisi Chicagossa mestaruusturnauksessa semifinaaleissa. Hän oli kerran tyrmännyt Lamar Clarkin joka piti hallussaan ennätystä eniten tyrmäyksiä. Niitä Clarkilla oli 44.

Tunnustukset[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Vuonna 1993, Burton valittiin Greater Flint Afro-American Hall of Fameiin.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.