Tony Burton

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Anthony Mabron "Tony" Burton (23. maaliskuuta 1937 Flint, Michigan, Yhdysvallat25. helmikuuta 2016, Kalifornia, Yhdysvallat) oli yhdysvaltalainen näyttelijä. Hänen tunnetuimpiin rooleihinsa kuuluu Tony "Duke" Evers Rocky-elokuvissa. Hän on Sylvester Stallonen ja Burt Youngin kanssa ainoa, joka on näytellyt kaikissa kuudessa Rocky-elokuvassa. Toinen mainittava rooli oli elokuvassa Hyökkäys poliisiasemalle 13. Burton kuoli 78 vuoden iässä.[1]

Varhaiset vuodet

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Burton suoritti tutkintonsa Northern High Schoolissa. Opiskeluvuosina hän pelasi amerikkalaista jalkapalloa ja nyrkkeili. Burton oli Michiganin osavaltion Kultaisten hanskojen omistaja eli raskaansarjan mestari ja kaksinkertainen all-state-jalkapallonpelaaja.lähde?

Burton pelasi keskushyökkääjänä lukionsa joukkueessa. Vuonna 1954 hän teki kolmetoista touchdownia ja johti joukkueensa pistepörssiä. Monet hänen juoksuistaan olivat 50 jaardia tai enemmän. Hän saavutti 820 edettyä jaardia tuona vuonna ja hänen juoksunsa oli 95 jaardia.lähde?

Burtonin nyrkkeilyura sisälsi raskaansarjan mestaruuden vuosina 1955 ja 1957. Hän voitti Yhdysvaltojen raskaansarjan maailmanmestaruuden vuonna 1957 ja hävisi Chicagossa mestaruusturnauksessa semifinaaleissa. Hän oli kerran tyrmännyt Lamar Clarkin joka piti hallussaan ennätystä eniten tyrmäyksiä. Niitä Clarkilla oli 44.lähde?

Vuonna 1993 Burton valittiin Greater Flint Afro-American Hall of Fameen.lähde?

  1. Manninen, Tea: Rocky-elokuvia tähdittänyt Tony Burton kuollut 26.2.2016. Ilta-Sanomat. Arkistoitu 29.2.2016. Viitattu 26.2.2016.

Aiheesta muualla

[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]
Tämä näyttelijään liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.