Duke Evers

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Tony "Duke" Evers on Sylvester Stallonen luoma ja Tony Burtonin esittämä hahmo Rocky-elokuvissa. Hän on Paulien lisäksi ainoa sivuhahmo, joka on esiintynyt kaikissa kuudessa elokuvassa.

Hahmon taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duke on syntynyt New Jerseyssä Newarkissa. Hän otteli tietyn määrän otteluita ennen kuin jäi eläkkeelle ja ryhtyi nyrkkeilyvalmentajaksi. Hän ryhtyi valmentamaan Apollo Creediä, joka hänen valmentamanaan voitti maailmanmestaruuden.

Rocky[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duke nähdään ensimmäistä kertaa kohtauksessa, jossa Apollo kertoo lehdistötilaisuudessa ottelevansa Mac Lee Greeniä vastaan. Myöhemmin kuultuaan Greenin loukkaantumisesta ja ettei toista rankattua vastustajaa ole Apollo ehdottaa tuntemattoman nyrkkeilijän haastamista. Apollon valittua Rockyn vastustajakseen Duke sanoo hänen olevan vasuri ja vaikea voitettava, mihin Apollo vastaa tyrmäävänsä hänet nopeasti siitä huolimatta. Duke huomaa myöhemmin Rockyn harjoittelun televisiossa sanoen Apollolle hänen olevan tosissaan ottelun suhteen. Ennen ottelun alkua Duke ja Apollo käyvät viimeiset metodit keskenään kuten hengityksen tarkastukset. Ensimmäisessä erässä Rocky yllättäen tyrmää Apollon mistä Duke hämmentyy ja käskee Apolloa ottelemaan tosissaan. 14 erässä Rocky murtaa Apollon kyljen jolloin Duke haluaa keskeyttää ottelun minkä Apollo kieltää. Apollo voittaa ottelun lopulta tuomariäänin.

Rocky II[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apollon jouduttua median haukkumaksi hän haluaa uusintaottelun Rockyn kanssa minkä Duke kieltää sanoen Rockyn sisun järkyttäneen häntä ja ettei halua hänen löylyttävän Apolloa uudestaan. Apollo kuitenkin lopulta ympäripuhuu Duken joka treenaa Apolloa entistä kovemmin. Ennen ottelun alkua Duke neuvoo Apolloa löylyttämään Rockyn. Apollo on ottelussa niskan päällä kunnes viimeisen erän alkaessa Duke neuvoo Apolloa olemaan puolustuskannalla niin he voittavat. Apollo ei kuuntele Dukea ja lopulta Rocky tyrmää Apollon.

Rocky III[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apollon jäätyä eläkkeelle Duke palasi Los Angelesiin ja jatkoi nyrkkeilijöiden treenaamista. Myöhemmin Rockyn hävittyä mestaruuden Clubber Langille Apollo tuo Rockyn Duken treenipaikkaan missä Duke tervehtii Apolloa halaamalla häntä. Apollo ja Duke alkavat yhdessä treenata Rockya uusintaotteluun Langia vastaan. Rocky lopulta tyrmää Langin ja voittaa mestaruuden takaisin.

Rocky IV[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Apollon päätettyä haastaa Ivan Dragon näytösotteluun Duke palaa valmentamaan Apolloa. Duken järkytykseksi Drago tappaa Apollon ottelussa tyrmättyään hänet. Duke myöhemmin palaa Rockyn valmentajaksi Rockyn haastettua Dragon. Duke kertoo Rockylle Apollon olleen kuin oma poika ja osan häntä kuolleen Apollon mukana, mutta Rockyn olevan se joka pitää Apollon perintöä yllä. Duke treenaa Rockya kovemmin kuin koskaan. Ottelussa Duke neuvoo Rockya olemaan tuntematta tuskaa missään tilanteessa. Lopulta Rocky tyrmää Dragon viimeisessä erässä.

Rocky V[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duke esiintyy lyhyen aikaa elokuvan introssa jossa hän kiittää Rockya sanoen Apollon olevan hänestä ylpeä. Duke myös huomaa Rockyn saaneen fyysisen vamman ottelusta ja kertoo siitä Adrianille. Rockyn jäätyä eläkkeelle Duke palasi Los Angelesiin. Häntä ei tämän jälkeen nähdä elokuvassa.

Rocky Balboa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duke palaa treenaamaan Rockya 15 vuoden tauon jälkeen Rockyn haastettua Mason Dixonin. Duke keskittyy treeneissä Rockyn iskuvoimaan ja kestävyyteen. Vaikka Rocky häviääkin ottelun tuomariäänin hän juhlii otteluaan yhdessä Duken ja Paulien kanssa ennen lähtöään.

Videopeleissä[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Duke esiintyy peleissä Rocky ja Rocky Legends.