Mason Dixon

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Mason Dixon
Mason Dixon
Mason Dixon
Luoja(t) Sylvester Stallone
Näyttelijä(t) Antonio Tarver
Henkilötiedot
Ammatti nyrkkeilijä
Sukupuoli mies
Ikä 31
Suhteet
Tutut Martin (valmentaja)
Mason Dixon
Tiedot
Lempinimi The Line
Painoluokka Raskassarja
Maa Yhdysvaltain lippu Yhdysvallat
Otteluasento Oikeakätinen eli orthodox
Ammattilaistilastot
Ottelut 33
Voitot 33
– tyrmäysvoitot 30
Tappiot 0

Mason ”The Line” Dixon on Sylvester Stallonen kehittämä ja Antonio Tarverin esittämä hahmo elokuvassa Rocky Balboa.

Hahmon taustaa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Mason Dixon on syntynyt 12. elokuuta vuonna 1975 Tampassa Floridassa. Varttuessaan Dixon alkoi harrastaa nyrkkeilyä ja elokuvan aikoihin hän oli voittanut kaikki 33 otteluaan joista 30 tyrmäyksellä. Miten hänestä tuli maailmanmestari on tuntematonta. Dixon elää ylenpalttisesti treenaten nykyajan tyyliin ja katsoen aina videolta ottelemansa ottelut. Dixon harrastaa myös autojen keräilyä.

Rocky Balboa[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Elokuvan introssa Mason tyrmää jälleen uuden vastustajansa helposti saaden yleisön vihat niskoilleen. Masonin entinen valmentaja Martin sanoo Dixonille hänen saavan vielä arvoisensa vastustajan. Eräänä päivänä urheiluohjelmassa keskustellaan entisajan nyrkkeilijöistä ja siitä voittaisiko Rocky Dixonin. Kaksi kolmesta nyrkkeilijästä äänestää Rockyn voittavan. Samalla näytetään tietokoneen tekemä simulaatio-ottelu, jossa Rocky tyrmää Dixonin 13. erässä. Dixonin promotoijat haukkuvat ottelun ja pilkkaavat Rockya, joka on nykyään ravintolanomistaja. Dixon aluksi kieltäytyy mahdollisesta ottelusta sanoen voittavansa Rockyn helposti mutta hyväksyy myöhemmin haasteen. Myöhemmin Rockyn saatua uuden nyrkkeilylisenssin hän ottaa vastaan Dixonin haasteen. Lehdistötilaisuudessa Dixon sanoo ottelevansa Rockya vastaan ainoastaan faniensa puolesta voittaakseen heidän kunnioituksen puolelleen. Dixon sanoo Rockylle antavansa tälle mahdollisuuden säilyttää kunniansa mutta pudottavansa hänet heti jos hän satuttaa häntä. Ottelu pidetään Las Vegasissa Mandalay Bayssa. Dixon lyö Rockyn kahdesti kanveesiin toisessa erässä mutta satuttaa kätensä ja ottelun suunta kääntyy Rockyn puolelle. Ottelu kestää viimeiseen erään saakka ja lopulta Dixon voittaa ottelun tuomariäänin saaden vihdoinkin kaipaamaansa kunnioitusta. Elokuvan vaihtoehtoisessa lopussa Rocky voittaa ja Dixon sanoo kunnioittavansa häntä.

Tämä kuvitteelliseen hahmoon, paikkaan tai ilmiöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.