Friday the 13th Part 4: The Final Chapter

Wikipediasta
(Ohjattu sivulta Tommy Jarvis)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Friday the 13th Part 4: The Final Chapter
Friday the 13th: The Final Chapter
Ohjaaja Joseph Zito
Käsikirjoittaja Barney Cohen
Tarina Bruce Hidemi Sakow
Tuottaja Frank Mancuso Jr.
Säveltäjä Harry Manfredini
Kuvaaja João Fernandes
Leikkaaja Joel Goodman
Daniel Loewenthal
Pääosat Kimberly Beck
Peter Barton
Corey Feldman
E. Erich Anderson
Crispin Glover
Alan Hayes
Barbara Howard
Lawrence Monoson
Joan Freeman
Judie Aronson
Camilla More
Carey More
Valmistustiedot
Valmistusmaa Yhdysvallat
Tuotantoyhtiö Paramount Pictures
Levittäjä Paramount Pictures
Netflix
Ensi-ilta 13. huhtikuuta 1984
Kesto 91 minuuttia
Alkuperäiskieli englanti
Budjetti 2,6 miljoonaa $
Tuotto 33 miljoonaa $
Edeltäjä Perjantai 13. päivä, osa 3
Seuraaja Perjantai 13. päivä, osa 5 – uusi alku
Aiheesta muualla
IMDb
Elonet
AllMovie

Friday the 13th Part 4: The Final Chapter on 1984 ensi-iltansa saanut Joseph Ziton ohjaama yhdysvaltalainen kauhuelokuva. Elokuvan pääosissa näyttelivät Corey Feldman, Kimberly Beck ja Peter Barton. Nimestään huolimatta elokuva sai kahdeksan jatko-osaa.

Juoni[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Varoitus:  Seuraava kirjoitus paljastaa yksityiskohtia juonesta.

Jason Voorheesin ruumis on löydetty ja toimitettu ruumishuoneelle. Jason on kuitenkin hengissä ja hoitaa päässä olevan haavansa. Sen jälkeen Jason tappaa lääkärin rautasahalla ja puukottaa sairaanhoitajaa. Seuraavana päivänä ryhmä teinejä ajaa Crystal Lakelle viikonloppuna. Ryhmässä on Paul, Sam, Sarah, Tina, Doug, Jimmy, ja Ted. Matkalla he huomaavat Pamela Voorheesin hautakiven ja liftarin, jota he eivät ota kyytiin. Jason tulee ja tappaa liftarin.

Nuoret saapuvat ja tapaavat naapurinsa Trish Jarvisiksen ja hänen veljensä Tommyn. Seuraavana päivänä teinit harrastavat naku-uintia. Trish ja Tommy satuttuvat paikalle ja lähtevät. Jälkeenpäin heidän autonsa hajoaa, ja Trish ja Tommy tapaavat nuoren miehen nimeltä Rob. He ottavat hänet taloonsa, jossa Tommy näyttää Robille useita hirviö naamareita, joita hän on tehnyt itselleen. Sen jälkeen Rob lähtee telttailemaan.

Myöhemmin samana iltana teinit juhlivat. Heidän juhliessa, Jason alkaa tappaa teinejä yksi kerrallaan aina tilaisuuden tullen. Ted löytää vanhan polttari filmin ja alkaa katsoa sitä projektorista. Sen jälkeen Jimmy menee alakertaan hakemaan lasin viiniä, mutta Jason tappaa hänet lihakirveellä. Yläkerrassa, Tina huomaa, että Terrin polkupyörä on yhä ulkona. Tina menee katsomaan tarkemmin, mutta Jason heittää hänet ikkunasta, tappaen tämän. Ted kuolee, kun Jason puukottaa häntä keittiöveitsellä. Jason menee yläkertaan ja murskaa Dougin kallon suihkussa. Sarah löytää hänet kuolleena ja pelästyy. Hän yrittää paeta, mutta Jason astuu esiin ja tappaa tämän.

Trish ja Tommy palaavat ja löytävät sähkökatkon. Etsiessään heidän äitiään, jonka Jason oli aikaisemmin tappanut, Trish törmää Robiin leirintäalueella. Rob selittää hänelle, että Jason on edelleen elossa ja hän palasi Crystal Lakelle. Etsiessään Jasonia, he menevät teinien taloon ja löytävät heidät kuolleena. Jason tappaa Robin ja Trish pakenee taloonsa. Hän ja Tommy telkeävät ovet ja ikkunat, mutta Jason murtautuu sisään ja jahtaa heitä Tommyn huoneeseen. Trish lyö Jasonia televisiolla, jonka takia Jason pyörtyy hetkeksi. Tommy on tekemässä itsestään lapsi-Jasonin näköistä. Jason herää ja käy Trishin kimppuun. Tommy hämää Jasonia ulkonäöllään ja Trish yrittää tappaa Jasonin, mutta saa otettua machetella vain hänen naamionsa pois. Trish säikähtää Jasonin epämuodostuneita kasvoja. Tommy ottaa macheten ja lyö sillä Jasonia päähän ja Jason kaatuu. Kun Tommy huomaa, että Jasonin sormet liikkuvat, hän alkaa hakata Jasonin ruumista machetella ja hokee "Die! Die!"

Juonipaljastukset päättyvät tähän.

Näyttelijät[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 Ted White  Jason Voorhees  
 Corey Feldman  Tommy Jarvis  
 Kimberly Beck  Trish Jarvis  
 Peter Barton  Doug Bell  
Tämä elokuviin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.