Tom Kalin

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tom Kalin

Tom Kalin (s. 1962) on elokuvaohjaaja, -käsikirjoittaja ja -tuottaja. Hän myös toimii kokeellisen elokuvan professorina Saas-Feen European Graduate Schoolissa ja on opettanut Columbian yliopiston School of the Artsissa.

Kalinin ensimmäinen täyspitkä elokuva oli Swoon (1992), jota pidetään kiinteästi New Queer Cinema -liikkeeseen kuuluvana. Kalin on täyspitkien elokuviensa lisäksi tehnyt useita lyhytelokuvia, joista monet on koottu kokoelmiin Behold Goliath or The Boys With the Filthy Laugh, Third Known Nest ja Tom Kalin Videoworks: Volume 2. Kalinin tuotannossa käsitellään toistuvasti homoseksuaalisuuden ja AIDS:in teemoja; ohjaaja itse on kuulunut jäsenenä kahteen suoran AIDS-toiminnan ryhmään, ACT UPiin ja Gran Furyyn. Hän on saanut työstään useita palkintoja ja ehdokkuuksia muiden muassa Berliinin kansainvälisillä elokuvajuhlilla ja Sundance-elokuvafestivaalilla. Gotham Awards -tilaisuudessa hän on saanut Open Palm Awardin Swoonista; hän on myös ollut ehdolla kahden Independent Spirit Awardin saajaksi.

Kalinin viimeisin projekti on Savage Grace (2007). Elokuva käsittelee Barbara Daly Baekelandin murhatapausta (1972); Baekelandia esittää Julianne Moore. Tuottajana Kalinin tuotantoon kuuluu I Shot Andy Warhol (1996) ja käsikirjoittajana Office Killer (1997).

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja muunkielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:Tom Kalin
Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.