Ero sivun ”Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
ei muokkausyhteenvetoa
p (Botti lisäsi: mk:УНДП)
p
'''Yhdistyneiden kansakuntien kehitysohjelma''' eli '''UNDP''' (''United Nations Development Programme'') on [[Yhdistyneet kansakunnat|YK]]:n maailmanlaajuinen [[kehitysapu]]verkosto ja maailman suurin monenvälisen kehitysavun organisaatio. Sen pääkonttori on [[New York]]issa, muita toimistoja on 135 maassa. Se toimii 166 maassa, [[Suomi|Suomessa]] sillä on pieni tiedotustoimisto.<ref>http://www.undp.fi/ {{fi}}</ref>
 
UNDP saa rahoituksensa YK:n jäsenmaiden vapaaehtoisista lahjoituksista. Budjetti on noin neljä5 ja puoli miljoonaamiljardia Yhdysvaltain dollaria (20052008). Suurimmat lahjoittajat ovat [[Alankomaat]], [[Norja]] ja [[Yhdysvallat]]. UNDP suosittelee nykyisin maita lahjoittamaan 0.51 prosenttia bruttokansantuotteestaan. Se on perinteisesti toiminut köyhissä maissa yhdessä paikallisen hallituksen kanssa pyrkien auttamaan niitä auttamaan itseään.
Se yrittää myös auttaa jäsenmaitaan täyttämään [[YK:n vuosituhattavoitteet]]. Niinpä UNDP keskittyy [[AIDS]]-ohjelmiin, demokraatisen hallinnon edistämiseen, energiaan ja ympäristöön sekä kriisien ehkäisyyn ja niistä toipumiseen. UNDP suosii myös ihmisoikeuksia ja sukupuolten [[tasa-arvo]]a.
 
2

muokkausta

Navigointivalikko