Ero sivun ”Svante Sundman” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p tuplaluokitus pois +kh
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Svante Sundman''' (1895 - 1969) oli [[kauppa- ja teollisuusministeriö]]n osastopäällikkö ja myöhemmin merenkulkuhallituksen pääjohtaja. Sotilasarvoltaan hän oli [[kontra-amiraali]]. Hän on ainoa suomalainen [[reserviupseeri]], joka on kohonnut kenraalikuntaan. <ref> Suomen Laivasto 1918 -1968, osa II: Laivasto sotien jälkeen</ref>
'''Svante Sundman''' ([[1895]]–[[1969]]) oli [[kauppa- ja teollisuusministeriö]]n osastopäällikkö ja myöhemmin merenkulkuhallituksen pääjohtaja. Sotilasarvoltaan hän oli [[kontra-amiraali]]. Hän on ainoa suomalainen [[reserviupseeri]], joka on kohonnut kenraalikuntaan.<ref> Suomen Laivasto 1918–1968, osa II: Laivasto sotien jälkeen</ref>


Sundman teki mittavan työn sekä meriupseerina, merenkulkuhallituksen pääjohtajana että kauppa- ja teollisuusministeriön merenkulkuosaston päällikkönä. Hän olikin [[SOTEVA]]n merkittävimpiä toimijoita.
Sundman teki mittavan työn sekä meriupseerina, merenkulkuhallituksen pääjohtajana että kauppa- ja teollisuusministeriön merenkulkuosaston päällikkönä. Hän oli [[SOTEVA]]n merkittävimpiä toimijoita.


Sundman vaikutti keskeisesti siihen, että Suomeen rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen mittava laivanrakennusteollisuus, että [[sotakorvaus]]toimitukset kyettiin organisoimaan sopimusten edellyttämällä tavalla ja että ne synnyttivät Suomeen toimivan laivanrakennusteollisuuden.
Sundman vaikutti keskeisesti siihen, että Suomeen rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen mittava laivanrakennusteollisuus, että [[sotakorvaus]]toimitukset kyettiin organisoimaan sopimusten edellyttämällä tavalla ja että sotakorvausten seurauksena oli, että Suomeen syntyi toimiva laivanrakennusteollisuus.

== Viitteet ==
<references/>


== Lähteet ==
== Lähteet ==
*Suomen Kansallisbiografia
*Suomen Kansallisbiografia{{Lähde tarkemmin}}
*Suomen Laivasto 1918 - 1968
*Suomen Laivasto 1918–1968


=== Viitteet ===
{{tynkä/Sotilas}}
{{Viitteet}}


==Aiheesta muualla==
*[http://kadettikunta.fi/pdf/Kylkirauta310.pdf Kylkirauta, Kadettikunta.fi, s. 32–37]

{{tynkä/Sotilas}}
{{OLETUSAAKKOSTUS:Sundman, Svante}}
[[Luokka: Suomalaiset amiraalit]]
[[Luokka: Suomalaiset amiraalit]]

Versio 25. marraskuuta 2010 kello 11.50

Svante Sundman (18951969) oli kauppa- ja teollisuusministeriön osastopäällikkö ja myöhemmin merenkulkuhallituksen pääjohtaja. Sotilasarvoltaan hän oli kontra-amiraali. Hän on ainoa suomalainen reserviupseeri, joka on kohonnut kenraalikuntaan.[1]

Sundman teki mittavan työn sekä meriupseerina, merenkulkuhallituksen pääjohtajana että kauppa- ja teollisuusministeriön merenkulkuosaston päällikkönä. Hän oli SOTEVAn merkittävimpiä toimijoita.

Sundman vaikutti keskeisesti siihen, että Suomeen rakennettiin toisen maailmansodan jälkeen mittava laivanrakennusteollisuus, että sotakorvaustoimitukset kyettiin organisoimaan sopimusten edellyttämällä tavalla ja että sotakorvausten seurauksena oli, että Suomeen syntyi toimiva laivanrakennusteollisuus.

Lähteet

Viitteet

  1. Suomen Laivasto 1918–1968, osa II: Laivasto sotien jälkeen

Aiheesta muualla

Tämä sotilaaseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.