Ero sivun ”Sami Rinne (kuvataiteilija)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 197 merkkiä poistettu ,  11 vuotta sitten
Kumottu muokkaus 9039675, jonka teki 58.8.135.149 (keskustelu) --- ei suorakopioita
(Kumottu muokkaus 9039675, jonka teki 58.8.135.149 (keskustelu) --- ei suorakopioita)
 
Rinne on Suomen taidegraafikoiden varsinainen jäsen.
Allaoleva teksti on viimeisestä Helsingin näyttelystä
http://www.galleriat.net/show.asp?cid=1333
SAMI RINNE - BANGKOK BOOGIE NIGHTS
 
3.3.2009 - 29.3.2009
 
Näyttelyn nimi viittaa modernistitaiteilija Piet Mondrianin teokseen 'Broadway Boogie Woogie', jonka hän sai valmiiksi 1943 pian muutettuaan New Yorkiin. Teoksessa oli paljon runsaampi määrä yksityiskohtia kuin hänen aikaisemmissa teoksissaan ja nimen se sai tuosta musiikista, jota Mondrian rakasti tanssia.
 
Minulle tuo teos tuli mieleen asuessani Bangkokissa - nykyhetken New Yorkissa. Valoja, ääniä, kuvia ja paljon paljon muuta mahtuu tuohon suurkaupunkiin. Bangkokissa voi valita, millaisen kuvan siitä saa. Tutkiessa pieniä kujia - joita riittää loputtomiin - saattaa vahingossa löytää pienen puiston tai tuoretorin tai mitä vaan. On yhtä monta käsitystä Bangkokista kuin on siellä kävijöitäkin.
 
Itse kuvataiteilijana olen ihastunut siihen valtavaan määrään erilaisia visuaalisia yksityiskohtia, värejä ja virikkeitä ja heijastumia mitä kaupunki tarjoaa. Yhtenä ajatuksena oli nimetä näyttely Bangkok Graffitiksi, mutta nimi viittaa ehkä liiaksi nuorisokulttuuriin vaikka haluaisin sen enemmän kuvastavan sitä loputonta mielikuvien ja visuaalisten merkkien määrää, jota kaupunki on pullollaan. Myönnetään - kaupunki ei aina ole kaunis tai puhdaskaan, mutta elossa se on, mitä suurimmassa määrin! Haluan näyttelylläni tuoda esiin noita ilmeitä, yksityiskohtia ja tunnelmaa, joka yhdessä maailman suurimmista kaupungeista vallitsee. Kyseessä on oma valintani, mutta kaupungissa, joka on levinnyt niin laajalle ettei kukaan tunnu tietävän missä sen rajat ovat, valinta on ainoa mahdollisuus. Kukin valitsee oman Bangkokinsa. Tässä tapauksessa yksityiskohdat luovat kokonaisuutta. Yritän siis luoda uudestaan yhden näkemyksen ja tunnelman siitä, mitä olen kokenut ja nähnyt.
 
Teokset ovat syntyneet Aasian matkoillani viimeisen neljän ja puolen vuoden kokemusten perusteella. Matkalaukkukoko on ollut tietoinen valinta jo siitä syystä, että olen muuttanut niin monta kertaa etten pysy laskuissa mukana. Kyseessä on eräänlainen visuaalisten kokemusten päiväkirja.
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
16 632

muokkausta

Navigointivalikko