Ero sivun ”Mad Max 2 – asfalttisoturi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
(lipputuloihin verrattuna??? menestyi vasta videolevityksessä vai? voi kertoa selvemmin)
}}
 
'''Mad Max 2 – Asfalttisoturi''' (''Mad Max 2: The Road Warrior'') on vuonna [[1981]] ensi-iltansa saanut [[toimintaelokuva]] joka on jatko-osa vuoden vuoden [[1979]] elokuvalle ''[[Mad Max]]''. Jatko-osan ohjasi [[George Miller]] joka vastasi myös ensimmäisen osan ohjaustyöstä. Tyylillisesti jatko-osa on edellistä synkempi ja Madse Maxinakuvaa nähtiinydintuhon taasjälkeisiä [[Melaikoja Gibson]]erämaassa.
 
Elokuvasta tuli tavattoman suosittu ja se keräsi enemmän kehuja kuin edeltäjänsä.
 
{{Juonipaljastus}}
Elokuva kertoo Max Rockatanskystä joka, elelee [[Australia]]n autiomaissaautiomaassa [[koira]]nsakoiransa kanssa. HänMax elää yksinäistä elämää moottoripyöräjengin riistettyä Maxinhänen vaimoltavaimonsa ja lapseltalapsensa hengen.
Australia on kärsinyt suuresta ydintuhosta ja tärkein raaka-aine on moottoriajoneuvojen [[polttoaine]]. Ihmiset ovat jopa valmiita tappamaan toisensa saadakseen tätä kallisarvoista nestettä. Maxin etsiessä polttoainetta hän saajoutuu kuullamiltei gyrokopterilentäjältäsatunnaisen gyrokopterilentäjän ryöstämäksi, mutta ovelana taistelijana Maxin onnistaa kukistaa lentäjä, ja henkensä säästääkseen lentäjä antaa vihjeen linnoituksesta jostajossa löytyisivalmistetaan bensiiniä ja polttoaineita. Max lähteelähteekin lentäjänlentäjä kanssavankinaan etsimään tuota linnoitusta.
 
HänMax löytääkin piiritetyn linnoituksen, ja pääsee sisälle jalöydettyään monenerään mutkanlinnoituksen jälkeenasukkaista hänenhaavoittuneena maantieltä, tästä Maxin sekä linnoituksen väen välille syntyy hauras luottamus. Haavoittunut asukas lupasi aiemmin Maxille polttoainetta niin paljon kuin jaksaisi kantaa jos tämä vain pelastaisi hänet. Maxille luvattu polttoaine annetaan ja yön turvin hän lähtee autollaan linnoituksesta tankit täynnä. Linnoitusta piirittänyt rosvojoukkio lähtee kuitenkin hänen peräänsä ja pakomatka epäonnistuu Maxin ajaessa rajusti ulos maantieltä. Haavoittuneena Max piiloutuu rosvoilta kiven taakse romuttununeen autonsa lähistöllä ja onnistuu pitämään henkensä. Loukkaantunut Max tuodaan takaisin linnoitukseen ja toivuttuaan Max kertoo tietävänsä sopivan vetoajoneuvon jonkin matkan päässä, koskasuuren polttoainesäiliön suurisiirtämiseksi polttoainesäiliöjoka halutaan viedä pois ennen kuin linnake evakuoidaanevakuoitaisiin. PiirittäväLinnoitusta piirittävä [[punkkari]]tyylinen rosvo- ja moottoripyöräjengi "haluaahaluaisi vain tämän säiliön" ja asukkaat säästettäisiin, mutta tähän ei suostuta.
 
Tehtyään sopimuksen linnoituksen asukkaiden kanssa Max hakee salassa säiliölle vetoajoneuvon eli suuren rekan. Se kytketään säiliöön ja yhdistelmä saattajineen pakenee linnoituksesta, mistäjosta alkaa monivaiheinen, vauhdikas ja väkivaltainen takaa-ajo. Jengin lähdettyä säiliöauton perään linnoituksesta pakenee samalla useita ajoneuvoja (mm. busseja), joissa on linnakkeen väestö. He ovat asettaneet linnakkeeseen aikapommin, joka myöhemmin tuhoaa sen.
 
Takaa-ajon lopussa säiliösäiliörekka nähdään kyljelleen kaatuneena ja siitätankeista valuukin hiekkaa: bensiiniMax olikintajuaa bensiinin olleenkin piilotettuna evakuointiautoissa astioissa ja säiliösäiliöauto tarvittiin vain hämäykseksi, jotta moottoripyörärosvot keskittyisivät siihen ja muut pääsisivät pakoon.
 
Lopussa henkiinjäänyt Max lähtee omille teilleen autiomaahan kuinja [[Etäistengyrokopterilentäjästä laaksojentulee mies]]linnoituksen jaasukkaiden uusi johtaja edellisen jättääkuoltua suurentakaa-ajotaistelussa kaipuunrosvojoukkiota jälkeensävastaan.
{{Juonipaljastus loppu}}
 
Rekisteröitymätön käyttäjä

Navigointivalikko