Ero sivun ”P. L. Travers” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Ei muutosta koossa ,  10 vuotta sitten
p
Yhdistynyt kuningaskunta|
p (Botti lisäsi: et:P. L. Travers)
p (Yhdistynyt kuningaskunta|)
Helen Goffin vanhemmat olivat pankinjohtaja Travers Robert Goff ja Margaret Agnes Goff (o.s. Morehead). Travers Goff kuoli tytön ollessa 7-vuotias ja kirjailija itse uskoi isänsä kuoleman johtuneen voimakkaasta alkoholin käytöstä.
 
Alkujaan Goff oli tarjoilija ja tanssija. Hän esiintyi pääasiassa [[Shakespeare]]n näytelmissä Australiassa ja [[Uusi-Seelanti|Uudessa-Seelannissa]]. Vuonna [[1924]] hän muutti [[Yhdistynyt Kuningaskuntakuningaskunta|Englantiin]] ja otti käyttöön kirjailijanimen P. L. Travers. Kirjailijanimensä alkukirjaimilla P. L. hän halusi naamioida tiedon sukupuolestaan, samaa keinoa ovat käyttäneet Peter Panin luoja [[J. M. Barrie]], runoilija [[ T. S. Eliot]] ja Harry Potter -kirjailija [[J. K. Rowling]] <ref>Helsingin Kaupunginteatteri [http://www.hkt.fi/ohjelmisto/play.php?name=maij Liisa Talvitie: Tulossa ohjelmistoon Maija Poppanen]</ref>.
 
Vuonna 1925 Travers tapasi Irlannissa runoilija [[George William Russell]]in, tuolloisen ''The Irish Statesman''-lehden päätoimittajan, joka hyväksyi joitakin Traversin runoja julkaistavaksi. Russellin kautta Travers tutustui [[William Butler Yeats]]iin ja muihin irlantilaisrunoilijoihin, jotka elähdyttivät hänen kiinnostuksensa maailman mytologiaan. Myöhemmin [[mystikko]] [[G. I. Gurdjieff]]illa oli häneen <ref>[http://www.gurdjieff.org/travers1.htm P. L. Travers: ''G. I. Gurdjieff''-artikkeli], teoksessa ''Man, Myth and Magic: Encyclopedia of the Supernatural'' 12 vol., (London: Purnell, 1970-1971).</ref>, kuten myös moniin muihinkin kirjallisuusvaikuttajiin, suuri vaikutus.
21 256

muokkausta

Navigointivalikko