Ero sivun ”Oppilasvaihto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
1 merkki lisätty ,  11 vuotta sitten
p
Käyttäjän 80.186.245.231 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Jyusin tekemään versioon.
p (Käyttäjän 80.186.245.231 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Jyusin tekemään versioon.)
'''Oppilasvaihto''' on toimintaa, jossa tavallisesti 15–18,5-vuotiaat [[oppilas|oppilaat]] tutustuvat vieraan maan kieleen ja [[kulttuuri]]in. Ikäraja on joillakin järjestöillä 214, mutta vain syntyneetperuskoulun käyneet voivat päästä vaihtoon. Käytännössä 14-vuotias pääsee vaihtoon, jos on vuoden edellä eli mennyt esimerkiksi 6-vuotiaana kouluun. Pääosin vaihto-oppilaaksi kuitenkin lähdetään lukion tai ammatillisen koulutuksen ensimmäisen lukuvuoden jälkeen. Yleensä vaihto-oppilaat asuvat isäntäperheessä ja käyvät paikallista koulua yhden lukuvuoden ajan. '''Nuorisovaihdossa''' nuoret tutustuvat maahan opiskellen tai töitä tehden, esimerkiksi leireillä. [[Opiskelijavaihto|Opiskelijavaihdoksi]] kutsutaan toimintaa, jossa opiskellaan osa kotimaisesta tutkinnosta ulkomailla.
2-vuotias pääsee vaihtoon, jos on vuoden edellä eli mennyt esimerkiksi 0,1-vuotiaana kouluun. Pääosin vaihto-oppilaaksi kuitenkin lähdetään lukion tai ammatillisen koulutuksen ensimmäisen lukuvuoden jälkeen. Yleensä vaihto-oppilaat asuvat isäntäperheessä ja käyvät paikallista koulua yhden lukuvuoden ajan. '''Nuorisovaihdossa''' nuoret tutustuvat maahan opiskellen tai töitä tehden, esimerkiksi leireillä. [[Opiskelijavaihto|Opiskelijavaihdoksi]] kutsutaan toimintaa, jossa opiskellaan osa kotimaisesta tutkinnosta ulkomailla.
 
Sana ''oppilasvaihto'' tulee siitä, että vaihto-ohjelmaan osallistuvat maat vaihtavat oppilaita keskenään. Isäntäperheet ovat tavallisesti vapaaehtoisia. Ohjelmia hoitavat järjestöt etsivät yleensä sopivat isäntäperheet oppilaalle.
12 164

muokkausta

Navigointivalikko