Ero sivun ”Markku Koskenniemi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Tjp (keskustelu | muokkaukset)
Ak: Uusi sivu: '''Markku Koskenniemi''' (s. 27. huhtikuuta 1942 Kolari) on suomalainen yritysjohtaja ja Pohjoismaiden suurimman valomainoksien valmistajan [[Tammerneon|Tam...
(ei mitään eroa)

Versio 15. heinäkuuta 2009 kello 13.06

Markku Koskenniemi (s. 27. huhtikuuta 1942 Kolari) on suomalainen yritysjohtaja ja Pohjoismaiden suurimman valomainoksien valmistajan Tammerneon Oy:n perustaja.

Kolarin Sieppijärven kylästä kotoisin oleva Koskenniemi pääsi kansakoulusta 1957 ja teki sitten jonkin aikaa metsätöitä kotiseudullaan. Hän lähti 17-vuotiaana työnhakuun etelään ja pääsi asentajaksi erääseen helsinkiläiseen valomainoksia valmistavaan yritykseen. Koskenniemi perusti oman valomainoksia valmistavan yrityksensä Tammerneon Oy:n Tampereelle 1967. Yritys on laajentunut Pohjoismaiden suurimmaksi valomainosten valmistajaksi ja sillä on ollut toimintaa myös Unkarissa ja Puolassa.

Koskenniemi on saanut yrittäjäneuvoksen arvonimen ja vuonna 1997 hänestä tuli Tampereen teknillisen korkeakoulun tekniikan kunniatohtori.

Kirjallisuutta

  • Raimo Seppälä: Kettu-Kallan poika : yrittäjä Markku Koskenniemi ammentaa ajattelumallinsa vanhasta Lapin arvomaailmasta. Tammerneon, Tampere 1997

Lähteet

Aiheesta muualla