Ero sivun ”Rick Santorum” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
Rivi 16: Rivi 16:


{{DEFAULTSORT:Santorum, Rick}}
{{DEFAULTSORT:Santorum, Rick}}

[[Luokka:Yhdysvaltalaiset senaattorit]]
[[Luokka:Yhdysvaltain senaatin jäsenet]]


[[de:Rick Santorum]]
[[de:Rick Santorum]]

Versio 25. helmikuuta 2009 kello 18.50

Rick Santorum

Richard John Santorum (s. 10. toukokuuta 1958) on entinen yhdysvaltalainen senaattori Pennsylvanian osavaltiosta. Hän on naimisissa ja hänellä on kuusi lasta. Hän vastustaa aborttia ja homoavioliittoja.

Poliitinen ura

Vuonna 1990 Santorum valittiin Yhdysvaltain edustajainhuoneeseen Pennsylvaniasta ja 1994 senaattiin. Vuonna 2001 hän yritti saada sisällytettyä No child left behind -lakiin Santorum Amendment -lisäyksen, joka olisi suositellut älykkään suunnittelun opettamista, samalla kyseenalaistaen evoluutioteorian aseman julkisissa kouluissa. Discovery Institute vaikutti merkittävästi lisäyksen valmisteluun.

Hänellä oli ratkaiseva osuus Terri Schiavon tapausta koskevan lainsäädäntöä käsiteltäessä.

Vuonna 2006 hän oli toinen kahdesta senaattorista, jotka äänestivät Robert Gatesin puolustusministeriksi nimittämistä vastaan. Gates on kannattanut diplomaattisia neuvotteluita Iranin ja Syyrian kanssa, kun taas Santorumin mielestä olisi virhe neuvotella "radikaalin islamin" kanssa.

Santorum hävisi uudelleenvalinnan 2006 Bob Caseylle luvuin 59 % –41 %. Hänet on mainittu mahdollisena ehdokkaana Pennsylvanian kuvernööriksi 2010 vaaleissa. Nykyään hän on Ethics and Public Policy Center -ajatushautomon ja Eckert Seamans -lakifirman palveluksessa.

Aiheesta muualla