Ero sivun ”Votiivilahja” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Hapo (keskustelu | muokkaukset)
+korjattava
iw,fix,-m
Rivi 1: Rivi 1:
'''Votiivi''' on lupauksen yhteydessä jumalalle tai hengelle annettava [[uhrilahja]], joka yleensä asetetaan palvontapaikalle, kuten [[alttari]]lle. Se voi olla esimerkiksi [[kynttilä]]. Votiivi voi myös olla rukouksen yhteydessä annetun lupauksen mukaisesti annettu lahja. [[Kirkkolaiva]]t ovat yleensä tällaisia votiivilaivoja, jotka haaksirikosta pelastuneet ovat rukouksensa toteuduttua antaneet Jumalalle (Lähde: Facta-tietosanakirja).
{{korjattava/määritelmä}}


Votiivi on myös [[Uusikaupunki|Uudenkaupungin]] seurakunnan tiedotuslehti, jonka päätoimittaja on seurakuntapastori Merja Halivaara.
'''Votiivi''' on lupauksen mukana annettava [[uhrilahja]], joka voi olla esimerkiksi [[kynttilä]]. Myös [[kirkkolaiva]] voi olla votiivi, jolloin sitä kutsutaan votiivilaivaksi.Täydennys/korjaus 24.10.08; Ennemminkin se on lupauksen mukaisesti annettava lahja (esim. haaksirikkoon joutumassa olevat lupaavat Jumalalle antavansa lahjan jos pelastuvat ja pelastuttuaan myös antavat sen)(Lähde; Facta-tietosanakirja).

Votiivi on myös Uudenkaupungin seurakunnan tiedotuslehti, jonka päätoimittaja on seurakuntapastori Merja Halivaara.


{{Tynkä/Uskonto}}
{{Tynkä/Uskonto}}


[[Luokka:Uskonto]]
[[Luokka:Uskonto]]

[[de:Votivgabe]]
[[en:Ex-voto]]
[[fr:Ex-voto]]
[[it:Ex voto]]
[[nl:Ex voto]]
[[pt:Ex-voto]]
[[ru:Вотивные предметы]]
[[sv:Votivgåva]]

Versio 25. lokakuuta 2008 kello 00.55

Votiivi on lupauksen yhteydessä jumalalle tai hengelle annettava uhrilahja, joka yleensä asetetaan palvontapaikalle, kuten alttarille. Se voi olla esimerkiksi kynttilä. Votiivi voi myös olla rukouksen yhteydessä annetun lupauksen mukaisesti annettu lahja. Kirkkolaivat ovat yleensä tällaisia votiivilaivoja, jotka haaksirikosta pelastuneet ovat rukouksensa toteuduttua antaneet Jumalalle (Lähde: Facta-tietosanakirja).

Votiivi on myös Uudenkaupungin seurakunnan tiedotuslehti, jonka päätoimittaja on seurakuntapastori Merja Halivaara.

Tämä uskontoon liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.