Ero sivun ”Yhdistyneiden kansakuntien peruskirja” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
yhdenmukaistamista, kh
p w
Rivi 1: Rivi 1:
'''Yhdistyneiden kansakuntien peruskirja''' on Yhdistyneiden kansakuntien perusasiakirja, joka määrittelee YK:n periaatteet ja toimintamuodot. Sen allekirjoitti San Fransiscossa Yhdysvalloissa 26. kesäkuuta 50 YK:n viidestäkymmenestäyhdestä perustajavaltiosta. Puola, joka ei ollut läsnä YK:n perustamiskonferensissa, allekirjoitti sen myöhemmin. Se astui voimaan 24.10.1945, kun turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsentä ja suurin osa muista YK:n silloisista jäsenvaltioista oli sen ratifioinut.
'''Yhdistyneiden kansakuntien peruskirja''' on [[Yhdistyneet kansakunnat|Yhdistyneiden kansakuntien]] [[perusasiakirja]], joka määrittelee YK:n periaatteet ja toimintamuodot. Sen allekirjoitti [[San Fransisco]]ssa Yhdysvalloissa [[26. kesäkuuta]] [[1945]] 50 YK:n viidestäkymmenestäyhdestä perustajavaltiosta. Puola, joka ei ollut läsnä YK:n perustamiskonferensissa, allekirjoitti sen myöhemmin. Se astui voimaan [[24. lokakuuta]] 1945, kun turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsentä ja suurin osa muista YK:n silloisista jäsenvaltioista oli sen ratifioinut.


<!--
<!--

Versio 10. elokuuta 2008 kello 18.23

Yhdistyneiden kansakuntien peruskirja on Yhdistyneiden kansakuntien perusasiakirja, joka määrittelee YK:n periaatteet ja toimintamuodot. Sen allekirjoitti San Fransiscossa Yhdysvalloissa 26. kesäkuuta 1945 50 YK:n viidestäkymmenestäyhdestä perustajavaltiosta. Puola, joka ei ollut läsnä YK:n perustamiskonferensissa, allekirjoitti sen myöhemmin. Se astui voimaan 24. lokakuuta 1945, kun turvallisuusneuvoston viisi pysyvää jäsentä ja suurin osa muista YK:n silloisista jäsenvaltioista oli sen ratifioinut.


Tämä politiikkaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.