Ero sivun ”Björn Soldan” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p w, l
Rivi 1: Rivi 1:
'''Nils Björn Soldan''' "'' Nisse''" ([[1902]]-[[1953]]) oli [[Juhani Aho]]n tämän vaimon , [[Venny Soldan-Brofeldt]]in, sisaren [[Tilly Soldan]]in avioton lapsi.
'''Nils "Nisse" Björn Soldan''' ([[1902]]-[[1953]]) oli [[Juhani Aho]]n tämän vaimon, [[Venny Soldan-Brofeldt]]in sisaren [[Tilly Soldan]]in avioton lapsi.
Nils Björn Soldan syntyi [[Kööpenhamina]]ssa, [[Tanska]]ssa. Hänen äitinsä [[Tilly Sold]]an oli siellä synnyttämässä. Björn Soldan oli virallisesti Tillyn ja adoptio lapsi.
Nils Björn Soldan syntyi [[Kööpenhamina]]ssa, [[Tanska]]ssa. Hänen äitinsä [[Tilly Sold]]an oli siellä synnyttämässä. Björn Soldan oli virallisesti Tillyn ja adoptiolapsi.

Björn Soldan toimi velipuolensa [[Heikki Aho|Heikin]] tavoin valokuvaajana ja elokuvaajana. Hän opiskeli alaa [[1920-luku|1920-luvulla]] [[Saksa]]n [[München]]issä. Vuonna [[1931]], juuri ennen äitinsä [[Tilly Soldan|Tillyn]] kuolemaa, Björn Soldan meni naimisiin morsiamensa [[Vivien Birsen]]in kanssa. [[Toinen maailmansota|Toisen maailmansodan]] aikana Soldan toimi menestyksekkäästi TK-kuvaajana rintamalla. Sodan jälkeen hän muutti [[Englanti]]in ja työskenteli BBC:n suomenkielisen osaston toimittajana [[Lontoo]]ssa, jossa hän myös kuoli vain 51-vuotiaana.
Björn Soldan toimi velipuolensa [[Heikki Aho|Heikin]] tavoin valokuvaajana ja elokuvaajana. Hän opiskeli alaa [[1920-luku|1920-luvulla]] [[Saksa]]n [[München]]issä. Vuonna [[1931]] juuri ennen äitinsä Tillyn kuolemaa, Björn Soldan meni naimisiin morsiamensa Vivien Birsenin kanssa. [[Toinen maailmansota|Toisen maailmansodan]] aikana Soldan toimi menestyksekkäästi [[TK-kuvaaja]]na rintamalla. Sodan jälkeen hän muutti [[Englanti]]in ja työskenteli [[BBC]]:n suomenkielisen osaston toimittajana [[Lontoo]]ssa, jossa hän myös kuoli vain 51-vuotiaana.

[[Luokka:Suomalaiset toimittajat|Soldan, Björn]]

Versio 6. marraskuuta 2005 kello 21.13

Nils "Nisse" Björn Soldan (1902-1953) oli Juhani Ahon tämän vaimon, Venny Soldan-Brofeldtin sisaren Tilly Soldanin avioton lapsi. Nils Björn Soldan syntyi Kööpenhaminassa, Tanskassa. Hänen äitinsä Tilly Soldan oli siellä synnyttämässä. Björn Soldan oli virallisesti Tillyn ja adoptiolapsi.

Björn Soldan toimi velipuolensa Heikin tavoin valokuvaajana ja elokuvaajana. Hän opiskeli alaa 1920-luvulla Saksan Münchenissä. Vuonna 1931 juuri ennen äitinsä Tillyn kuolemaa, Björn Soldan meni naimisiin morsiamensa Vivien Birsenin kanssa. Toisen maailmansodan aikana Soldan toimi menestyksekkäästi TK-kuvaajana rintamalla. Sodan jälkeen hän muutti Englantiin ja työskenteli BBC:n suomenkielisen osaston toimittajana Lontoossa, jossa hän myös kuoli vain 51-vuotiaana.