Ero sivun ”Keskustelu käyttäjästä:Snesfm” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p w
Rivi 25: Rivi 25:


== Muihin Wikipedioihin soittavat lähteet ==
== Muihin Wikipedioihin soittavat lähteet ==
Terve, olet hiljattain lisäillyt artikkeleihin lähdeviitteisiin en-wikiä, kuten esmes artikkelissa [[YouTube]]. Tätä ei oikeastaan suositella, maininta en-wikistä käännetystä artikkelista riittää yhteenvedossa. Lähteiden merkitseminen toisiin Wikipedioihin saa aikaan vain tilanteen, jossa esim. molempien kieliversioiden artikkeleihin voidaan lisätä pilipalitietoa ja lähteet asetetaan viittaamaan toisiinsa ristiin. Asiasta on käyty keskustelua [[Keskustelu ohjeesta:Merkitse lähteet#Muunkielisen Wikipedian merkitseminen lähteeksi|täällä]], voit toki ottaa samalla kantaa siellä asiaan. --[[Käyttäjä:Stonda|Stonda]] 28. lokakuuta 2006 kello 09.03 (UTC)
Terve, olet hiljattain lisäillyt artikkeleihin lähdeviitteisiin en-wikiä, kuten esmes artikkelissa [[YouTube]]. Tätä ei oikeastaan suositella, maininta en-wikistä käännetystä artikkelista riittää yhteenvedossa. Lähteiden merkitseminen toisiin Wikipedioihin saa aikaan vain tilanteen, jossa esim. molempien kieliversioiden artikkeleihin voidaan lisätä pilipalitietoa ja lähteet asetetaan viittaamaan toisiinsa ristiin. Asiasta on käyty keskustelua [[Keskustelu Wikipediasta:Merkitse lähteet#Muunkielisen Wikipedian merkitseminen lähteeksi|täällä]], voit toki ottaa samalla kantaa siellä asiaan. --[[Käyttäjä:Stonda|Stonda]] 28. lokakuuta 2006 kello 09.03 (UTC)


== Yritys -malline ==
== Yritys -malline ==

Versio 3. elokuuta 2008 kello 03.06

Kun teet noita redirect juttuja nin viitsitkö ruksia ne pieniksi muutoksiksi niin ne eivät tuki tuoreet muutokset listaa. Se auttaa jos pienet muutokset on pois päältä, kuten minä teen joskus jos tulee yhdellä kertaa paljon tuon tapaisia muutoksia. --Teme 14. heinäkuuta 2006 kello 20.49 (UTC)

Varoitus kuvan poistamisesta Kun latasit kuvan Kuva:Kikia.jpg, et lisännyt siihen tarpeellisia tietoja. Jos tarpeellisia tietoja ei lisätä, kuva tullaan poistamaan. Jos olet tallentanut muitakin tiedostoja, tarkista myös niiden tiedot.

Samulili 1. elokuuta 2006 kello 14.24 (UTC)

Tarpeellisilla tiedoilla täällä: Kuva:Kikia.gif. Snesfm 3. marraskuuta 2006 kello 01.50 (UTC)

Koe ja laboratoriotutkimus

Olit pistänyt uudelleenohjauksen laboratoriotutkimuksesta kokeeseen. Ne nyt eivät kuitenkaan ole ihan sama asia, monissa tapauksissa jopa hyvinkin kaukana toisistaan, joten palautin ennalleen.soaj 13. syyskuuta 2006 kello 18.32 (UTC)

Wikipedia:Palautus rd:t

Älä tee uudelleenohjauksia Wikipedia-avaruuteen artikkeleista. Wikipedia-nimiavaruus on käytännöille ja ohjeille, päänimiavaruus tietosanakirja-artikkeleille. --Mikko Paananen 28. syyskuuta 2006 kello 17.57 (UTC)

Uudelleenohjaukset

Älä tee tarpeettomia uudelleenohjauksia. Niistä voi tehdä artikkelin tänne tai jos asia on mitätön niin wikisanakirjaan, mutta nyt ne tuntuvat menevät ohi aiheen. --Zxc 23. lokakuuta 2006 kello 19.43 (UTC)

Esiintymä

Hei, Esiintymä-sana ei liity debyyttiin. Sillä on ihan oma merkityksensä biologiassa, esim. näin: "Kuusen pohjoisimmat esiintymät". Voisitko poistaa uudelleenohjauksen, sillä joku voi haluta tehdä sille sanalle artikkelin. --Ulrika 25. lokakuuta 2006 kello 12.22 (UTC)

No, tyhjensin sen itse niin kuan kuin muistin.--Ulrika 25. lokakuuta 2006 kello 12.54 (UTC)

Muihin Wikipedioihin soittavat lähteet

Terve, olet hiljattain lisäillyt artikkeleihin lähdeviitteisiin en-wikiä, kuten esmes artikkelissa YouTube. Tätä ei oikeastaan suositella, maininta en-wikistä käännetystä artikkelista riittää yhteenvedossa. Lähteiden merkitseminen toisiin Wikipedioihin saa aikaan vain tilanteen, jossa esim. molempien kieliversioiden artikkeleihin voidaan lisätä pilipalitietoa ja lähteet asetetaan viittaamaan toisiinsa ristiin. Asiasta on käyty keskustelua täällä, voit toki ottaa samalla kantaa siellä asiaan. --Stonda 28. lokakuuta 2006 kello 09.03 (UTC)

Yritys -malline

Hei, onko mahdollista että hiot mallineen muutokset kuntoon omalla temp sivulla esim Käyttäjä:Snesfm/temp ja vasta sitten muutat mallinetta? Näin säästytään rikkinäisiltä artikkeleilta sillä aikaa kunnes malline on muutosten kourissa. --Ppntori (jutskaa / muokkaukset) 28. lokakuuta 2006 kello 18.30 (UTC)

Yritys-mallinetta voisi vielä hieman viilata, ks. Keskustelu mallineesta:Yritys#Uusi ulkoasu. --Silvonen 29. lokakuuta 2006 kello 16.44 (UTC)

Mallineet

Hei! Mielestäni mallineiden uusi ulkonäkö on ruma ja epäsopiva. Oletko missään keskustellut muutoksista, ennen kuin aloit muokkaamaan niitä? Samulili 29. lokakuuta 2006 kello 17.24 (UTC)

Kauneus on katsojan silmässä, mutta olisihan näin laajasta remontista ollut syytä keskustella täällä. Kai luet omaa keskustelusivuasi? --Silvonen 29. lokakuuta 2006 kello 17.49 (UTC)

Tarkoititko ehkä "Luokka:Itsemurhan tehneet antiikin henkilöt"? Aikakausilla ei varmaan ole kansalaisia. --Hasdrubal 30. lokakuuta 2006 kello 18.07 (UTC)

Luokka:Itsemurhan tehneet antiikin henkilöt Snesfm 3. marraskuuta 2006 kello 01.48 (UTC)

Hei, voiko tuohon vapaasti lisätä vaikkapa puuttuvia aktiivikäyttäjiä (niitä itse ainakin havaitsin jonkin verran) vai onko tarkoituksesi päivittää sitä itse jatkossa? Mielestäni idea on mielenkiintoinen, ja tuollaista voisi harkita myös Wikipedia-nimiavaruuteen, kunhan joku jaksaisi muokkausmääriä säännöllisin väliajoin päivittää... --Jetman 30. lokakuuta 2006 kello 18.24 (UTC)

Saat vapaasti lisätä, päivittää ja parantaa, jos intoa vain riittää. Wikipedia-avaruuteen listaa tuskin tarvitsee, ainakaan vielä. Snesfm 30. lokakuuta 2006 kello 18.41 (UTC)

Mikäli olet jättänyt ilmoituksesi mukaan Wikipedian, tein itse luettelon ahkerimmista muokkaajista. Löytyy sivulta Käyttäjä:Zxc/Ahkerimmat muokkaajat.

Mallineet

Älä käytä mallineissa HiddenStructure-rakennetta, vaan sen sijaan käytä ParserFunctions-toimintoja, lisätietoa meta:ParserFunctions. --Jannex 30. lokakuuta 2006 kello 22.35 (UTC)

Korjasin Malline:Korjattava käyttämään yksinkertaista ParserFunctions-toimintoa, ota vaikka mallia sieltä. --Zxc 30. lokakuuta 2006 kello 23.11 (UTC)
Selvä homma, kiitoksia. Snesfm 30. lokakuuta 2006 kello 23.14 (UTC)

Antiikin ajan vegetaristit

Hei, mikä on lähde tuolle Antiikin ajan vegetaristit -luokittelulle? Joidenkin noiden henkilöiden yksityiselämästä tiedetään muutenkin vain vähän (esim. Thales), saati sitten ruokavaliosta. Esim. pythagoralaiset ovat eri asia, koska heillä se kuului selkeästi oppiin. --Tomisti 3. marraskuuta 2006 kello 07.56 (UTC)

"... Aikansa tunnetuin kasvissyöjä oli Pythagoras (572-497 eKr.). Hän omaksui Thalesin opin vegetarismista ja kehitti sitä antamalla tarkkoja ohjeitta terveellisestä ravinnosta. Pythagoras eli raakaravinnolla, joten hän oli vegaani aivan kuten Hippokrateskin (n. 460-377 eKr) ..." - Vegaaniliitto ry Snesfm 3. marraskuuta 2006 kello 14.32 (UTC)
Hei, luokkiin liittyen: olethan huomannut keskustelun sivulla Keskustelu luokasta:Itsemurhan tehneet? Myös näiden vegetaristi-luokkien tarpeellisuus ei ole lainkaan itsestään selvä, jos luet sivun Wikipedia:Luokittelu. --Mb 3. marraskuuta 2006 kello 20.52 (UTC)
Luokat löytyvät myös engl. Wikipediasta. Snesfm 3. marraskuuta 2006 kello 23.16 (UTC)
Et ehkä ole huomannut, mutta suomenkielisen Wikipedian luokittelukäytäntö poikkeaa monilta osin englanninkielisestä. Täältä on poistettu lukuisia luokkia, jotka en-wikistä löytyvät (esim. vaikka [1], [2]). Lainatakseni wikipedisti Anchjoa: "En-wiki on täynnä roskaa ja sen luokittelu on ihan järjetön. Ei sieltä kaikkea tarvitse kopioida." Luokan löytyminen en-wikistä ei siis sinällääm merkitse paljoakaan. Toivonkin, ettet ryhdy luokitusta sieltä suoraan kopioimaan, etenkään niiltä osin kuin se on ristiriidassa fi-wikin luokittelukäytännön kanssa. --Hasdrubal 4. marraskuuta 2006 kello 09.39 (UTC)
Mielestäni siihen tarvitaan kunnollinen perustelu, jos poiketaan useiden (tässä tapauksessa yhdeksän muun) Wikipedian luokittelukäytännöistä. Uskon, että ihmiset jotka haluaisivat luoda/lukea suomeksi artikkeleita 1913 syntyneistä, ateisteista tai itsemurhan tehneistä olisivat paljon tyytyväisempiä.
Mb ei myöskään huomioinut näkemääni vaivaa luokittelun eteen, vaan aiheuttaa pelkästään tällaisen tilanteen.
Tästä asiasta on luotu englanninkieliseen jämpti opus: en:Wikipedia:Categorization_FAQ Snesfm 4. marraskuuta 2006 kello 15.45 (UTC)
Ymmärrän kyllä varsin hyvin, että olet nähnyt vaivaa luokkien eteen, ja että tuntuu turhauttavalta, jos joku sitten ehdottaa niitä poistettaviksi. Olen pahoillani siitä mielipahasta, jonka tämä on ilmeisesti sinulle aiheuttanut. Toivottavasti ymmärrät kuitenkin, että syynä tähän minulla (ja muilla) ei ole silkka ilkeys, vaan se, että luokat ovat ristiriidassa suomenkielisen Wikipedian käytäntöjen kanssa. Sitä paitsi, kun alkoi näyttää selvältä, että keskustelu luokkasivulla oli jäänyt sinulta huomaamatta, kiinnitin jopa varta vasten huomiosi asiaan, jotta et tekisi enempää turhaa työtä. Ystävällisin terveisin --Mb 5. marraskuuta 2006 kello 18.59 (UTC)
Omasta mielestäni Wikipedian luokittelu-käytännöt ovat hieman puutteelliset, joka ilmenee esim. englanninkielisen Wikipedian luokittelu-käytäntöihin vertaamalla, ja tästä ilmoitinkin jo viime viestissäni. Onhan toki kyllä, että englanninkielisessäkin on luokkia, joita pidän hieman turhina – esimerkkinä "elävät ihmiset". Snesfm 8. marraskuuta 2006 kello 03.34 (UTC)
Asialle on siis joku lähde, joka jopa mainitsee omat lähteensä. Olisi mielenkiinoista löytää kuitenkin ensisijainen lähde Thaleen vegetarismille. Thales tunnetaan terveiden elämäntapojen kannattajana ja Pythagoras sai häneltä vaikutteita moniin oppeihinsa, mutta en löydä mitään antiikin lähdettä itse vegetarismille, enkä edes muita web-sivuja, joissa Thales yhdistettäisiin vegetarismiin. Toisekseen koko antiikin ajan vegetarismia ei voi noin vain verrata nykyaikaan. Esimerkiksi Pythagoraan kerrotaan syöneen joskus kalaa, jota nykyinen vegetarismi ei salli, ja siitä mitä eläimiä oppilaat saivat syödä on hieman erilaisia näkemyksiä [3]. Itse luokittelusta olen samaa mieltä kuin yllä on esitetty: se on hieman hankala ja turhahko. --Tomisti 7. marraskuuta 2006 kello 09.26 (UTC)
Kalan eli vaalean lihan syönti on myös vegetarismia, tosin jotakin semi-vegetarismia. Lähteenä näille oli yllä mainitsemani, jonka saatoin ehkä tulkita väärinkin: "...Hän omaksui Thalesin opin vegetarismista...", tekstissä kyllä, mainitaan myös omat lähteensä. Tässä ylemmässä keskustelussa mainitsin, että luokitteluiden käytännöt ovat hieman puutteelliset, mistä syystä liiankin useita "ei-turhia" pidetään turhina. Snesfm 8. marraskuuta 2006 kello 03.34 (UTC)

Toisten käyttäjäsivut

Moi. Kuten käytännössä todetaan, muitten käyttäjäsivut pitäisi (joitakin poikkeustapauksia lukuun ottamatta) jättää rauhaan eikä 'korjailla' kielioppivirheitä (esim. tässä tapauksessa en usko että kyseessä oli typo ensinkään). terveisin, --Neofelis Nebulosa (моє обговорення) 4. marraskuuta 2006 kello 22.30 (UTC)

Oikeassa olet – katsoin tarkemmin Joonasl:n tapauksia ja hän tosiaan jättääkin L-kirjaimen pois lopusta. Käyttäjäsivun käytännöistä olen lukenut ja pidin tätä kielioppivirheen korjausta poikkeuksena. Snesfm 5. marraskuuta 2006 kello 00.02 (UTC)

Hyvästi Wikipedia

Olen päättänyt pelkän negatiivisen palautteen ja ilmoittamattomasta vegetaristit-luokan poistosta lähteä kokonaan pois Wikipediasta. Snesfm 11. marraskuuta 2006 kello 01.39 (UTC)

Vegetaristit-luokkaa ei poistettu mitenkään "ilmoittamatta", vaan normaalin poistoäänestyksen tuloksena. Jos et laita edes itse luomiasi sivuja tarkkailulistallesi, sinun on turha ihmetellä, jos et huomaa mitä niille tapahtuu. Minusta kyllä olisi sääli, jos tämän takia jättäisit Wikipedian, joten toivottavasti harkitset päätöstäsi vielä kerran. Olet edelleen tervetullut kehittämään Wikipediaa (tosin asiallista kritiikkiä pitäisi pystyä kestämään). --Mb 13. marraskuuta 2006 kello 11.47 (UTC)