Ero sivun ”The Actors Studio” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
49 merkkiä poistettu ,  12 vuotta sitten
fix
p (Botti muokkasi: es:Actors Studio)
(fix)
'''The Actors Studio''' on vuodesta [[1947]] toiminut [[elokuva]]- ja [[teatteri]]näyttelijöiden työpaja, joka sijaitsee [[New York City|New Yorkissa]], [[Yhdysvallat|Yhdysvalloissa]].
 
=== Lähtölaukaus ja perustaminen ===
The Actors Studion perustivat [[Cheryl Crawford]], [[Elia Kazan]] ja Robert Lewis vuonna 1947 New Yorkiin, Yhdysvaltoihin. Toisin kuin usein ajatellaan, Actors Studio ei ollut aluksi, eikä ole nykyäänkään varsinainen koulu tai koulutusohjelma, vaan näyttelijöiden ja ohjaajien työpaja ja harjoituskenttä.
 
=== Taiteen kehittäminen ===
Studiossa työskentely kulminoituu [[Konstantin Stanislavski]]n ja [[Lee Strasberg]]in oppeihin [[metodinäytteleminen|metodinäyttelemisestä]] ja sen prosessista, jossa voidaan erottaa näyttämötaiteen eri elementit itse produktion tuottamisesta. Esimerkiksi näyttelijän ei tarvitse tällöin keskittyä lopullisen suorituksen hiontaan, vaan prosessiin, jolla etsitään ja löydetään luovan inspiraation tulos kuvattavasta henkilöhahmosta. Oleellinen osa prosessia ovat mielikuva-, tunnemuisti- ja assosiointiharjoitteet.
 
=== Jäsenyys ===
Actors Studion jäsenyys on ilmainen ja ikuinen. Jäseneksi pyrkivien näyttelijöiden on läpäistävä kaksi pääsykoetta, joista ensimmäinen esitetään rivijäsenille ja toinen kolmelle merkittävälle näyttelijäjäsenelle, jotka kuuluvat Actors Studion johtokuntaan. Actors Studion presidentit ovat näyttelijät [[Ellen Burstyn]], [[Harvey Keitel]] ja [[Al Pacino]].
 
=== Uudet koulutusohjelmat ===
Actors Studiolla oli vuosina [[1994]]-[[2005]] yhteistyösopimus New Yorkissa toimivan [[New School UniversitynUniversity]]n kanssa, joka tarjosi koulutusta maisteritasoiseen tutkintoon saakka näyttelijä-, ohjaaja- ja käsikirjoittajaopiskelijoille. The New SchooldSchool For Drama -opinto-ohjelman vierailevia luennoitsijoita ja kouluttajia olivat Actors Studion jäsenet, maailmankuulut näyttelijät, ohjaajat ja käsikirjoittajat. Kun sopimus New School Universityn kanssa raukesi toukokuussa 2005, kolmivuotinen The Actors Studio Drama School -koulutusohjelma siirtyi New Yorkin [[Pace UniversityynUniversity]]yn ja uusin tiloihin.
 
== ''Inside the Actors Studio'' eli televisiosarja Tähdet kertovat ==
64 079

muokkausta

Navigointivalikko