Ero sivun ”Hoitava kivi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p Käyttäjän OM333 (keskustelu) muokkaukset kumottiin ja sivu palautettiin viimeisimpään käyttäjän Crt tekemään versioon.
PipepBot (keskustelu | muokkaukset)
p Botti lisäsi: it:Cristalloterapia
Rivi 18: Rivi 18:
[[eo:Gemoterapio]]
[[eo:Gemoterapio]]
[[fr:Lithothérapie]]
[[fr:Lithothérapie]]
[[it:Cristalloterapia]]
[[nl:Edelsteentherapie]]
[[nl:Edelsteentherapie]]
[[ja:パワーストーン]]
[[ja:パワーストーン]]

Versio 14. toukokuuta 2008 kello 02.03

Hoitavat kivet ja kidehoidot ovat uskomuslääkintänä pidetty hoitomuoto, jossa kivillä katsotaan olevan parantavia vaikutuksia. Hoitavat kivet ovat yleensä kauniita, hiottuja kiviä tai luonnonkiteitä, joita pidetään lähellä kehoa hoitovaikutuksen aikaansaamiseksi. Kiviä voidaan myös pitää juotavaksi tarkoitetussa vedessä, mutta tällöin on syytä tarkistaa, onko kivien hionnassa käytetty kemikaaleja. Kivien väitetään esimerkiksi värähtelevän jollakin tietyllä taajuudella, ja kiven kiderakenteella voidaan katsoa myös olevan vaikutusta. Eri värisillä ja muotoisilla kivillä väitetään olevan erilainen värähtelytaajuus ja siten erilainen vaikutus. Kiviä voidaan myös ”ladata” ja ”maadoittaa”, esimerkiksi auringonvalon ja veden avulla.

Kivien asiantuntijat voivat valita hoitoa haluavalle juuri sopivanlaiset kivet. Hoitavina kivinä voidaan käyttää erityyppisiä kiviä. Käytännössä ne eivät eroa luonnosta löytyvistä kivistä millään oleellisella tavalla, vaan koostuvat samoista aineista kuin muutkin kivet.

Aiheesta muualla

Malline:Tynkä/Näennäistiede