Ero sivun ”Herbalife” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Synapsi (keskustelu | muokkaukset)
Synapsi (keskustelu | muokkaukset)
Rivi 24: Rivi 24:
Jotkut verkostomarkkinointiin kriittisesti suhtautuvat tahot pitävät Herbalifea tyypillisenä tuotepohjaisena [[pyramidihuijaus|pyramidihuijauksena]]. Myös viranomaiset ovat puuttuneet Herbalifen jälleenmyyjien toimintaan ja jotkut ovat saaneet tuomioita pyramidimyynnistä. (Pyramid selling) Katso lisää "Aiheesta muualla" ja "Katso myös" osioista.
Jotkut verkostomarkkinointiin kriittisesti suhtautuvat tahot pitävät Herbalifea tyypillisenä tuotepohjaisena [[pyramidihuijaus|pyramidihuijauksena]]. Myös viranomaiset ovat puuttuneet Herbalifen jälleenmyyjien toimintaan ja jotkut ovat saaneet tuomioita pyramidimyynnistä. (Pyramid selling) Katso lisää "Aiheesta muualla" ja "Katso myös" osioista.


27. joulukuuta 2007 Helsingin Sanomat uutisoi Euroopan maksantutkijoiden tutkimuksesta, jonka mukaan Herbalife-tuotteiden käytöstä on seurannut joilllekin käyttäjilleen hengenvaarallisen vakavia maksavaurioita. <ref>http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Herbalife-tuotteista+vakavia+maksavaurioita/1135232836502</ref>
27. joulukuuta 2007 Helsingin Sanomat uutisoi Euroopan maksantutkijoiden tutkimuksesta, jonka mukaan Herbalife-tuotteiden käytöstä on seurannut joillekin ihmisille hengenvaarallisen vakavia maksavaurioita. <ref>http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Herbalife-tuotteista+vakavia+maksavaurioita/1135232836502</ref>


==Katso myös==
==Katso myös==

Versio 27. joulukuuta 2007 kello 01.32

Tiedosto:Herbalifen logo.svg
Herbalifen logo

Herbalife International on yhdysvaltalainen Mark Hughesin 1980 perustama yritys, joka myy painonpudotus- ja hyvinvointituotteita sekä ihonhoitotuotteita verkostomarkkinoinnin kautta. Verkostomyyjät saavat rahaa tuotteiden suoralla jälleenmyynnillä ja provisioita alempien portaiden myynneistä. Herbalife on listattu New Yorkin pörssissä.

Yhtiön historia

Helmikuussa 1980 Mark Hughes aloitti alkuperäisen Herbalife-painonpudotustuotteen myymisen autonsa tavaratilasta. Vuoteen 1982 mennessä Herbalifen myynti oli $2,000,000 ja se avasi jakelukanavan Kanadaan, joka oli ensimmäinen maa Yhdysvaltojen jälkeen. Vuonna 1986 Herbalifesta tuli julkisesti listattu yhtiö NASDAQin kauttaja, ja on nykyään noteerattu New Yorkin pörssissä. Itsenäisten jälleenmyyjien omia autoja voi nähdä kaduilla, niihin on kirjoitettu lause "Lose weight now, ask me how!" ("Pudota painoasi nyt, kysy minulta miten!"). Vuonna 1996 Herbalife oli päässyt $1,000,000,000 vuosittaiseen myyntiin. Vuonna 2000 Hughes kuoli 44 vuoden iässä, masennuslääkkeiden yliannostukseen neljän päivää kestäneen juopottelun jälkeen.[1] Yhtiö on jatkanut kasvuaan hänen kuolemastaan huolimatta; se on ylittänyt $3,000,000,000 vuosittaisen myynnin.

Tuotekatsaus

Viime aikaisten mainosten perusteella nykyinen filosofia on 1-2 päivittäisen aterian korvaaminen proteiinipirtelöillä, joka muistuttaa SlimFast-dieettiä, mutta eroaa siitä siten, että pirtelöt sisältävät kaikkia ihmisen tarvitsemia ravintoaineita. Kannattajat väittävät, että Herbalifen strategia on yhtäpitävä terveysteollisuuden terveellisen painonpudotuksen suosituksien kanssa. Tämä saavutetaan heidän mukaansa tasapainoisella monipuolisella ruokavaliolla, energiansaantia rajoittamalla ja säännöllisellä liikunnalla. Herbalife tarjoaa esittelyitä terveysalan ammattilaisille osana markkinointiaan.

PR-tapahtumat

Verkostomarkkinointia käyttävien yritysten on mahdoton valvoa samaan aikaan kaikkia itsenäisiä jälleenmyyjiään. Tämän vuoksi myös Herbalife, kuten muutkaan jaetun liiketoiminnan mallit kuten franchising, ei voi täysin poistaa sitä mahdollisuutta, että yksittäiset jälleenmyyjät toimisivat epäeettisin tavoin. Yhtiön tukijat ja myyjät väittävät, että Herbalife on aito ja tuottava verkostomarkkinointimahdollisuus; Herbalifea kritisoivat väittävät, että se muistuttaa paljon Ponzi-huijausta ja että yritys ei tee tarpeeksi töitä estääkseen yksittäisten jälleenmyyjien väärinkäytöksiä.

Suomen Jääkiekkoliitto ja Herbalife julkistivat 17.1.2007 kolmivuotisen yhteistyösopimuksen. Herbalife on Jääkiekkoliiton virallinen ravintoyhteistyökumppani, ja tehty sopimus on ensimmäinen ravintoalan suoramarkkinointiyrityksen Suomessa tekemä merkittävä sponsorointisopimus. Sopimus koskee A-maajoukkuetta, naisten maajoukkuetta ja nuorten maajoukkueita.

Herbalife on Los Angeles Galaxy -jalkapalloseuran virallinen ravitsemussponsori.

Herbalife on terveellisten elämäntapojen puolestapuhuja. Yritys tukee yli kuuttakymmentä urheilutapahtumaa ja kolmeakymmentä urheilijaa maailmanlaajuisesti.

Kritiikkiä

Jotkut verkostomarkkinointiin kriittisesti suhtautuvat tahot pitävät Herbalifea tyypillisenä tuotepohjaisena pyramidihuijauksena. Myös viranomaiset ovat puuttuneet Herbalifen jälleenmyyjien toimintaan ja jotkut ovat saaneet tuomioita pyramidimyynnistä. (Pyramid selling) Katso lisää "Aiheesta muualla" ja "Katso myös" osioista.

27. joulukuuta 2007 Helsingin Sanomat uutisoi Euroopan maksantutkijoiden tutkimuksesta, jonka mukaan Herbalife-tuotteiden käytöstä on seurannut joillekin ihmisille hengenvaarallisen vakavia maksavaurioita. [2]

Katso myös

Viitteet

  1. "Binge Led to Death of Herbalife Founder", New York Times, 2000-08-12. Retrieved on 2007-04-11
  2. http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Tutkimus+Herbalife-tuotteista+vakavia+maksavaurioita/1135232836502

Aiheesta muualla

Competition Bureau, Canada, Herbalife marketers plead guilty to pyramid selling, OTTAWA, November 23, 2004.(englanniksi) ja b) Industrie Canada, Herbalife Marketers Plead Guilty to Pyramid Selling -- Global Online Systems Inc. Fined $150,000 for Operating Illegal Pyramid Scheme OTTAWA, November 23, 2004.(englanniksi)