Ero sivun ”Joensuun seurakunta” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
-O-P- (keskustelu | muokkaukset)
p w
Rivi 1: Rivi 1:
'''Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnassa''' on noin 16 000 jäsentä. Seurakunnan alue käsittää Joensuun keskustan ja sekä kaupungin läntiset osat, muun muassa Linnunlahden, Noljakan ja Marjalan. [[Joensuun seurakuntayhtymä]]än kuuluvat myös [[Pielisensuun seurakunta]], [[Rantakylän seurakunta]] ja [[Vaara-Karjalan seurakunta]].
'''Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnassa''' on noin 16 000 jäsentä. Seurakunnan alue käsittää [[Joensuu]]n keskustan ja sekä kaupungin läntiset osat, muun muassa Linnunlahden, Noljakan ja Marjalan. [[Joensuun seurakuntayhtymä]]än kuuluvat myös [[Pielisensuun seurakunta]], [[Rantakylän seurakunta]] ja [[Vaara-Karjalan seurakunta]].


==Kirkot ja seurakuntatalot==
==Kirkot ja seurakuntatalot==


Seurakunnan kirkkoja ovat [[Joensuun kirkko]] ja [[Noljakan kirkko]]. Erillisiä seurakuntataloja on Kirkkokatu 28:ssa ja Marjalassa, jonne uudet tilat valmistuivat 2007.
Seurakunnan kirkkoja ovat [[Joensuun kirkko]] ja [[Noljakan kirkko]]. Erillisiä seurakuntataloja on Kirkkokatu 28:ssa ja Marjalassa, jonne uudet tilat valmistuivat [[2007]].


==Kirkkoherrat==
==Kirkkoherrat==

Versio 3. joulukuuta 2007 kello 05.17

Joensuun evankelisluterilaisen seurakunnassa on noin 16 000 jäsentä. Seurakunnan alue käsittää Joensuun keskustan ja sekä kaupungin läntiset osat, muun muassa Linnunlahden, Noljakan ja Marjalan. Joensuun seurakuntayhtymään kuuluvat myös Pielisensuun seurakunta, Rantakylän seurakunta ja Vaara-Karjalan seurakunta.

Kirkot ja seurakuntatalot

Seurakunnan kirkkoja ovat Joensuun kirkko ja Noljakan kirkko. Erillisiä seurakuntataloja on Kirkkokatu 28:ssa ja Marjalassa, jonne uudet tilat valmistuivat 2007.

Kirkkoherrat

Joensuun seurakunnan kirkkoherroja ovat olleet:

Seurakunnan tunnettuja työntekijöitä ovat olleet muun muassa kanttorit Väinö Viitasalo ja Tuomas Pyrhönen sekä pastorit Pertti Sistonen ja Olavi Lähdesmäki.

Aiheesta muualla

Joensuun seurakuntien kotisivut

Lähteet

  • Erkki Kinnunen: Joensuun uskonnollinen elämä 1954-1999, (2000)
Tämä kirkkoihin tai muihin uskonnollisiin rakennuksiin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.