Ero sivun ”Puutarhuri” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
5 merkkiä poistettu ,  12 vuotta sitten
p
l, w
p (l, w)
'''Puutarhuri''', tutkintonimike henkilölle, joka on suorittanut '''''puutarhatalouden'' ''perustutkinnon''''' kyseessä on toisen asteen tutkinto. Mikä antaa yleisen kelpoisuuden [[ammattikorkeakoulu]]opintoihin sekä kelpoisuuden [[yliopisto]]-opintoihin sen mukaan kuin asianomainen [[yliopisto]] päättää. Opiskelu kestää peruskoulupohjaisena kolme vuotta (120 ov) johon sisältyy 20 [[opintoviikko]]a työharjoittelua. Opiskelu on mahdollista myös [[ylioppilas]]pohjaisena, aikuiskoulutuksena tai oppisopimuskoulutuksena tutkintotodistuksen saadakseen nämä henkilöt joutuvat suorittamaan näyttökokeen. [[Ylioppilas]]- ja aikuiskoulutuslinjoilla opiskeluaika on lyhyempi kuin [[peruskoulu]] pohjaisilla linjoilla myös näihin opintoihin sisältyy työssäoppimisjakso.
 
 
Näyttökokeen suorittaminen ei edellytä alan opintoja tai työkokemusta vaan niihin voi periaatteessa ilmoittautua ketä tahansa, joka uskoo omaavansa näyttökokeessa vaadittavat tiedot sekä taidot ja näin saada tutkintotodistuksen. Kuitenkin käytännössä lähes kaikki näyttötutkinnon suorittajat ovat hankkineet alan perustaidot työelämässä tai koulun penkillä.
 
''Puutarhatalouden perustutkinnon'' suuntautumisvaihtoehtoja ovat viherala(viherrakennus), kukka- ja puutarhakauppa-ala sekä viljelyala.
 
ErikoistumaanValmistuneet puutarhurit voivat hakeutua erikoistumaan floristiksi, puisto- tai viljelypuutarhuriksi, [[arboristi]]ksi (puunhoitaja) yhden vuoden kestävässä ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa sekä [[ammattikorkeakoulu]]un [[hortonomi]]ksi tai [[yliopisto]]on siltä osin kuin asianomainen [[yliopisto]] päättää.
''Puutarhatalouden perustutkinnon'' suuntautumisvaihtoehtoja ovat viherala(viherrakennus), kukka- ja puutarhakauppa-ala sekä viljelyala.
 
== Puutarhurin tyypillisiä työtehtäviä on:==
 
Puutarhurin tyypillisiä työtehtäviä on:
 
'''Viljelyalalla:'''
Viheralueiden rakennus- ja hoitotehtävät. Luonnolliset jatko-opinnot ovat puistopuutarhurin ja arboristin ja golfkentänhoitajan ammattitutkinnot sekä [[hortonomi]] (AMK).
 
[[Luokka:Luonnonvara-alan ammatit]]
'''Valmistuneet puutarhurit voivat hakeutua''':
 
Erikoistumaan floristiksi, puisto- tai viljelypuutarhuriksi, [[arboristi]]ksi (puunhoitaja) yhden vuoden kestävässä ammattitutkintoon valmistavassa koulutuksessa sekä [[ammattikorkeakoulu]]un [[hortonomi]]ksi tai [[yliopisto]]on siltä osin kuin asianomainen [[yliopisto]] päättää.
 
[[Luokka:Ammatit]]
[[Luokka:Toisen asteen tutkinnot]]
7 344

muokkausta

Navigointivalikko