Ero sivun ”Jyrki Louhi” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p kielenhuoltoa, Typos fixed: alunp → alun p, AWB
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Jyrki Louhi''' (synt. 28. maaliskuuta [[1978]] [[Nurmo]]ssa) on suomalainen [[jääkiekkoilija]].
'''Jyrki Louhi''' (synt. 28. maaliskuuta [[1978]] [[Nurmo]]ssa) on suomalainen [[jääkiekkoilija]]. Hän on [[laitahyökkääjä]], joka tunnetaan energisyydestään sekä kovista taklauksistaan.


Louhi on alun perin pohjanmaalta kotoisin, mutta lähti jo teini-iässä [[Hämeenlinna]]an. Pääsi ensi kertaa liigajoukkueen rinkiin 18 vuoden iässä, kun silloinen [[HPK]]:n päävalmentaja [[Hannu Kapanen]] havaitsi Louhen potentiaalin. Louhi on kovaa taklaava ja energinen laituri.
Louhi on alun perin Pohjanmaalta kotoisin, mutta lähti jo teini-iässä [[Hämeenlinna]]an. Hän pääsi ensi kertaa liigajoukkueen rinkiin 18 vuoden iässä, kun silloinen [[HPK]]:n päävalmentaja [[Hannu Kapanen]] havaitsi Louhen potentiaalin.


Myöhemmin Kapanen otti Louhen myös nuortenmaajoukkueen rinkiin ja saavutuksena olikin vuonna 1997 maailmanmestaruus.
Myöhemmin Kapanen otti Louhen myös alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin ja saavutuksena olikin vuonna 1997 nuorten maailmanmestaruus.


Hän aloitti jääkiekkouransa [[SM-Liiga]]ssa [[HPK]]:ssa, siirtyi kaudeksi 2001-2002 ruotsiin [[Elitserien]]iin [[AIK]]:n riveihin, josta kuitenkin palasi vuoden visiitin jälkeen takaisin HPK:n vahvuuten. Louhi kuitenkin päätti siirtyä täksi kaudeksi [[Helsinki]]in ja [[Helsingin Jokerit|Jokereihin]].
Hän aloitti jääkiekkouransa [[SM-Liiga]]ssa [[HPK]]:ssa, siirtyi kaudeksi 2001-2002 Ruotsiin [[Elitserien]]iin [[AIK]]:n riveihin, josta kuitenkin palasi vuoden visiitin jälkeen takaisin HPK:n vahvuuteen. Keväällä 2006 Louhi päätti siirtyä [[Helsinki]]in ja [[Helsingin Jokerit|Jokereihin]].


== Faktat ==
== Faktat ==

Versio 3. helmikuuta 2007 kello 09.38

Jyrki Louhi (synt. 28. maaliskuuta 1978 Nurmossa) on suomalainen jääkiekkoilija. Hän on laitahyökkääjä, joka tunnetaan energisyydestään sekä kovista taklauksistaan.

Louhi on alun perin Pohjanmaalta kotoisin, mutta lähti jo teini-iässä Hämeenlinnaan. Hän pääsi ensi kertaa liigajoukkueen rinkiin 18 vuoden iässä, kun silloinen HPK:n päävalmentaja Hannu Kapanen havaitsi Louhen potentiaalin.

Myöhemmin Kapanen otti Louhen myös alle 20-vuotiaiden maajoukkuerinkiin ja saavutuksena olikin vuonna 1997 nuorten maailmanmestaruus.

Hän aloitti jääkiekkouransa SM-Liigassa HPK:ssa, siirtyi kaudeksi 2001-2002 Ruotsiin Elitserieniin AIK:n riveihin, josta kuitenkin palasi vuoden visiitin jälkeen takaisin HPK:n vahvuuteen. Keväällä 2006 Louhi päätti siirtyä Helsinkiin ja Jokereihin.

Faktat

  • Pituus: 181 cm
  • Paino: 88 kg