Ero sivun ”Mieli (yhdistys)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
2 246 merkkiä poistettu ,  15 vuotta sitten
Revert to revision 2210790 dated 2007-01-17 11:04:28 by Albval using popups
(Revert to revision 2210790 dated 2007-01-17 11:04:28 by Albval using popups)
'''Suomen Mielenterveysseura''' on [[Suomi|suomalainen]] [[mielenterveys|mielenterveyttä]] edistävä järjestö. Se perustettiin vuonna [[1897]] ja nykyisellä nimellään se on toiminut vuodesta [[1952]] lähtien. Toimntaansa rahoittaakseen seura myy T-paitoja ja pipoja, joissa on kantaa ottavia tekstejä kuten ''Rajatapaus''. Näillä tehdään varainhankinnan lisäksi asenteiden muokkausta yhteiskunnassa.
'''Suomen Mielenterveysseura''' on valtakunnallinen järjestö, jonka tehtävä on edistää [[mielenterveys|mielenterveyttä]], kehittää vapaaehtoista kansalaistoimintaa, sekä tarjota tukea ja apua kriisitilanteissa.
 
== Aiheesta muualla ==
Toiminnallaan seura
*[http://www.mielenterveysseura.fi/ Suomen Mielenterveysseura]
 
{{tynkä/Järjestö}}
* edistää mielenterveyttä
* puolustaa ihmisen oikeutta henkiseen hyvinvointiin ja laadukkaisiin palveluihin
* vaikuttaa mielenterveyden huomioon ottamiseksi yhteiskunnassa
* tukee ja kehittää vapaaehtoista kansalaistoimintaa
* kehittää uusia mielenterveystyön sisältöjä ja malleja
* kouluttaa sekä tarjoaa tukea, kriisiapua ja kuntoutusta elämän eri tilanteisiin.
 
[[Luokka:Psykiatria]]
Kansanterveysjärjestönä Suomen Mielenterveysseura vaikuttaa yhteiskunnan ja palveluiden rakenteisiin, lisää mielenterveystietoutta ja mielenterveyden asiantuntijuutta, kouluttaa eri alojen työntekijöitä ja vapaaehtoisia ja täydentää julkisia palveluita. Seura ajaa tuen lisäämistä vaikeimmissa tilanteissa eläville, kuten pitkäaikaistyöttömille, mielenterveyspotilaille ja päihteiden käyttäjille.
 
Järjestöjen työllä täydennetään julkisia palveluita niin paljon, että ilman niitä tuhannet suomalaiset jäisivät vaille tukea ja apua. Seuran palveluilla autetaan [[kriisi|kriiseissä]] ja vaikeissa elämäntilanteissa olevia, annetaan terapiapalveluita, tarjotaan tukihenkilöitä avuksi arjen jaksamiseen sekä tuetaan kuntoutuskursseilla ja ryhmillä traumaattisen kriisin kokeneita lapsia ja nuoria.
 
Suomen Mielenterveysseura tekee yhteistyötä valtion ja kuntien sekä muiden järjestöjen ja tahojen kanssa. Seura toimii yhteistyökumppanina valtakunnallisissa ja kansainvälisissä mielenterveyskysymyksissä, vaikuttaa aktiivisesti lainsäädäntöön sekä tekee aloitteita ja selvityksiä. Mielenterveysseuran toiminnan perustan muodostavat paikalliset mielenterveysseurat, yhdistysjäsenet sekä henkilöjäsenet.
 
Suomen Mielenterveysseura ylläpitää valtakunnallista kriisipuhelinta (puh.nro 0203 445 566) sekä verkkokriisikeskusta osoitteessa www.tukinet.net. Lisäksi Suomen Mielenterveysseura julkaisee Mielenterveys- ja Perheterapia -lehtiä sekä tietokirjoja ja käytännön oppaita mielen hyvinvoinnista, traumaattisista kriiseistä, henkisestä tuesta sekä selviytymisestä.
 
Seuran päättävä elin on liittokokous, joka kokoontuu joka kolmas vuosi. Kokous valitsee valtuuston puheenjohtajan ja valtuuston jäsenet. Liittokokousten välillä päätäntävaltaa käyttävät valtuusto ja liittohallitus. Mielenterveysseuran toimintaa rahoittavat [[Raha-automaattiyhdistys]], ministeriöt, kunnat ja seurakunnat. Mielenterveysseuran työtä voi tukea kannatusjäsenyydellä, lahjoituksilla, yritysyhteistyöllä sekä seuran tuotteita ostamalla.
 
[http://www.mielenterveysseura.fi Suomen Mielenterveysseura]
2 440

muokkausta

Navigointivalikko