Ero sivun ”Muistatko Monrepos’n” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{lähteetön}}
{{lähteetön}}
'''”Muistatko Monrepos’n”''' [monrepoon] on laulaja [[Annikki Tähti|Annikki Tähden]] tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt [[Erik Lindström]], ja sanoittanut [[Aili Runne]]. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna 1955. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen [[kultalevy]]n, ja vielä vuonna 2018 levytys oli Suomen kaikkien aikojen neljänneksi eniten myyty kotimainen single noin 38&nbsp;000 kappaleen myyntimäärällään<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.ifpi.fi/tilastot/myydyimmat/kaikki/kotimaiset/singlet | Nimeke =Kaikkien aikojen myydyimmät kotimaiset singlet| Julkaisija =Musiikkituottajat ry| Viitattu = 10.6.2018 }}</ref>. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa [[Olavi Virta]] ja [[Tapani Kansa]] sekä trumpetilla [[Jörgen Petersen]] ja harmonikalla [[Aaro Kurkela]]<ref>[http://www.aanitearkisto.fi/firs2/fi/kappale.php?Id=Muistatko+monrepos%27n Hakutulos kappaleelle Muistatko Monrepos'n], Suomen äänitearkisto ry. Viitattu 10.6.2018.</ref>.
'''”Muistatko Monrepos’n”''' [monrepoon] on laulaja [[Annikki Tähti|Annikki Tähden]] tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt [[Erik Lindström]], ja sanoittanut [[Aili Runne]]. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna 1955. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen [[kultalevy]]n, ja vielä vuonna 2018 levytys oli Suomen kaikkien aikojen neljänneksi eniten myyty kotimainen single noin 38&nbsp;000 kappaleen myyntimäärällään<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.ifpi.fi/tilastot/myydyimmat/kaikki/kotimaiset/singlet | Nimeke =Kaikkien aikojen myydyimmät kotimaiset singlet| Julkaisija =Musiikkituottajat ry| Viitattu = 10.6.2018 }}</ref>. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa [[Olavi Virta]] ja [[Tapani Kansa]] ja harmonikalla [[Aaro Kurkela]]<ref>[http://www.aanitearkisto.fi/firs2/fi/kappale.php?Id=Muistatko+monrepos%27n Hakutulos kappaleelle Muistatko Monrepos'n], Suomen äänitearkisto ry. Viitattu 10.6.2018.</ref> sekä trumpetilla [[Jörgen Petersen]].


Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti [[Monrepos]]-puistoaluetta Suomen [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitolle]] menettämässä [[Viipuri]]ssa.
Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti [[Monrepos]]-puistoaluetta Suomen [[Neuvostoliitto|Neuvostoliitolle]] menettämässä [[Viipuri]]ssa.

Versio 3. elokuuta 2020 kello 21.40

”Muistatko Monrepos’n” [monrepoon] on laulaja Annikki Tähden tunnetuksi tekemä musiikkikappale. Sen on säveltänyt Erik Lindström, ja sanoittanut Aili Runne. Annikki Tähti oli ensimmäinen kappaleen levyttänyt laulaja, ja hän levytti sen vuonna 1955. Tähti sai siitä Suomen ensimmäisen kultalevyn, ja vielä vuonna 2018 levytys oli Suomen kaikkien aikojen neljänneksi eniten myyty kotimainen single noin 38 000 kappaleen myyntimäärällään[1]. Myöhemmin sen ovat levyttäneet muun muassa Olavi Virta ja Tapani Kansa ja harmonikalla Aaro Kurkela[2] sekä trumpetilla Jörgen Petersen.

Kappaleen sanoituksessa muistellaan nostalgisesti Monrepos-puistoaluetta Suomen Neuvostoliitolle menettämässä Viipurissa.

Kappale kuuluu helsinkiläisen Viipurin Lauluveikot -mieskuoron ohjelmistoon neliäänisenä Sakari Hildénin sovituksena muun muassa joissakin kevätkonserteissa ja tilausohjelmistossa.

Lähteet

  1. Kaikkien aikojen myydyimmät kotimaiset singlet Musiikkituottajat ry. Viitattu 10.6.2018.
  2. Hakutulos kappaleelle Muistatko Monrepos'n, Suomen äänitearkisto ry. Viitattu 10.6.2018.

Aiheesta muualla

Tämä musiikkikappaleeseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.