Ero sivun ”6. pintatorjuntalaivue” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 31: Rivi 31:
Laivueen pääaseena on meritorjuntaohjus [[MtO 85|MTO85]]. Pintatorjunta-aluksien tehtävänä on pinta-alusten torjunta ohjusaseella. Laivueen aluskalusto soveltuu luokasta riippuen pinta-, ilma- ja sukellusveneentorjuntaan sekä miinoittamiseen.
Laivueen pääaseena on meritorjuntaohjus [[MtO 85|MTO85]]. Pintatorjunta-aluksien tehtävänä on pinta-alusten torjunta ohjusaseella. Laivueen aluskalusto soveltuu luokasta riippuen pinta-, ilma- ja sukellusveneentorjuntaan sekä miinoittamiseen.


==Varusmiehet 6. ohjuslaivueessa==
==Varusmiehet 6. pintatorjuntalaivueessa==
6. ohjuslaivueen aluksissa uusi saapumiserä [[Varusmies|varusmiehiä]] vaihtui vanhan tilalle kahdesti vuodessa. Pääosa varusmiehistä palveli miinaviirikössä, ohjusviirikön jatkaessa varusmiesten koulutusta vuoden 2014 kesällä. Koulutusta annettiin kansi-, kone-, keskus-, ja talousaloilla. Palvelusaika oli miehistöllä 8½ kuukautta ja johtajilla 11½ kuukautta. Ajossa ollessa varusmiesten tehtäviin kuului mm. tähystäminen ja [[ruori]]ssa oleminen, satamassa taas mm. erilaiset alusten huoltotoimenpiteet.
Laivueen aluksilla uusi saapumiserä [[Varusmies|varusmiehiä]] vaihtuu vanhan tilalle kahdesti vuodessa. Pääosa varusmiehistä palvelee miinaviirikössä. Koulutusta annetaan kaikilla Laivaston erikoisaloilla. Palvelusaika on miehistöllä 8½ kuukautta ja johtajilla 11½ kuukautta. Merellä ollessa varusmiesten tehtäviin kuuluu erikoisalasta riippuen mm. eri merivahtitehtävät, muonitus tai kansityöt. Satamassa palvelus on pääosin alushuoltotöitä ja erikoisalojen koulutusta.


==Alukset==
==Alukset==

Versio 6. helmikuuta 2020 kello 13.14

6. pintatorjuntalaivue
Laivueen lippu
Laivueen lippu
Toiminnassa 2015–
Valtio  Suomi
Puolustushaarat Merivoimat
Tukikohta Pansio

6. Pintatorjuntalaivue on Merivoimien Rannikkolaivastoon kuuluva joukkoyksikkö.[1] Yksikön pääosat sijaitsevat Pansion laivastoasemalla Turussa. Vuoteen 2015 saakka yksikön nimi oli 6. Ohjuslaivue

Joukkoyksikkö jakautuu ohjus- ja miinaviirikköön.

Kalusto

Laivueen pääaseena on meritorjuntaohjus MTO85. Pintatorjunta-aluksien tehtävänä on pinta-alusten torjunta ohjusaseella. Laivueen aluskalusto soveltuu luokasta riippuen pinta-, ilma- ja sukellusveneentorjuntaan sekä miinoittamiseen.

Varusmiehet 6. pintatorjuntalaivueessa

Laivueen aluksilla uusi saapumiserä varusmiehiä vaihtuu vanhan tilalle kahdesti vuodessa. Pääosa varusmiehistä palvelee miinaviirikössä. Koulutusta annetaan kaikilla Laivaston erikoisaloilla. Palvelusaika on miehistöllä 8½ kuukautta ja johtajilla 11½ kuukautta. Merellä ollessa varusmiesten tehtäviin kuuluu erikoisalasta riippuen mm. eri merivahtitehtävät, muonitus tai kansityöt. Satamassa palvelus on pääosin alushuoltotöitä ja erikoisalojen koulutusta.

Alukset

Katso myös

Lähteet