Ero sivun ”Vastapaino (kirjankustantamo)” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
toimitusjohtaja
(Tein sen muutoksen että korjasin vanhentuneen tiedon yhtiömuodosta. Kustannustoiminta siirtyi osakeyhtiölle pari vuotta sitten, tuo tieto olisi syytä tarkistaa.)
(toimitusjohtaja)
[[Tiedosto:Vastapaino logo.jpg|thumb|Vastapainon logo]]
 
'''Vastapaino''' on vuonna 1981 [[Tampere]]ella perustettu ja siellä toimiva tiede- ja tietokirjakustantamo. Julkaisutoiminnan painopiste on koko toiminnan ajan ollut yhteiskuntatieteellisessä, humanistista ja filosofista tutkimus- ja tietokirjallisuudessa. Vastapainon kirjoja käytetään runsaasti yliopistojen ja korkeakoulujen oppi- ja kurssikirjoina, mutta niillä on ollut paikkansa myös osana yliopistomaailmaa laajempaa yhteiskunnallista keskustelua. Käännösten osuus julkaisuista on noin puolet. Vastapaino julkaisee vuosittain 20-30 uutuutta. Yhä suurempi osa julkaisuista löytyy myös e-kirjoina.
 
Vastapainon kirjoja käytetään runsaasti yliopistojen ja korkeakoulujen oppi- ja kurssikirjoina, mutta niillä on ollut paikkansa myös osana yliopistomaailmaa laajempaa yhteiskunnallista keskustelua. Käännösten osuus julkaisuista on noin puolet. Vastapaino julkaisee vuosittain 20-30 uutuutta. Yhä suurempi osa julkaisuista löytyy myös e-kirjoina.
Yritysmuodoltaan Vastapaino on osakeyhtiö (vuodesta 2016), jonka suurin osakas on Osuuskunta Vastapaino. Jäseniä osuuskunnassa on noin 2 500 (vuonna 2014).
 
Yritysmuodoltaan Vastapaino on osakeyhtiö (vuodesta 2016), jonka suurin osakas on Osuuskunta Vastapaino. Jäseniä osuuskunnassa on noin 2&nbsp;500 (vuonna 2014). Yrityksen toimitusjohtaja on ollut [[Kimmo Jylhämö]] vuodesta 2015.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://vastapaino.fi/kimmo-jylhamosta-kustannusosakeyhtio-vastapainon-toimitusjohtaja/ | Nimeke = Kimmo Jylhämöstä Kustannusosakeyhtiö Vastapainon toimitusjohtaja | Julkaisija = Vastapaino | Ajankohta = 15.5.2015 | Viitattu = 28.12.2017}}</ref>
Vastapainon kaltaisia tieteelliseen kirjallisuuteen erikoistuneita kustantajia Suomessa on muun muassa [[Gaudeamus]].
 
== Aiheesta muualla ==
21 311

muokkausta

Navigointivalikko