Ero sivun ”Kalsoy” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
lähde
LKFbot (keskustelu | muokkaukset)
p Otsikkokorjailua per pyyntö, fix using AWB
Rivi 19: Rivi 19:
| valtio = [[Tanska]]
| valtio = [[Tanska]]
}}
}}
'''Kalsoy''' ({{k-da|Kalsø}}) on [[saari]] [[Färsaaret|Färsaarilla]]. Saari on noin 18 km pitkä ja vain 1-3 km leveä. Se sijaitsee [[Eysturoy]]n ja [[Kunoy]]n saarten välissä. Kalsoyn saarella on neljä asutuskeskusta: [[Húsar]], [[Mikladalur]], [[Syðradalur]] ja [[Trøllanes]]. Ne kaikki sijaitsevat saaren itärannikolla. Mikladalur (suomeksi suuri laakso) on kylistä suurin, 79 asukasta. Saarella on myös lukuisia [[vuori|vuorenhuippuja]], korkeimmat [[Nestindar]] (788 m), [[Botnstindur]] (744 m), [[Gríslatindur]] (703 m), [[Hattardalstindur]] (644 m) ja [[Gásafjall]] (606 m). Saaren pohjoispäässä sijaitsee Kallur-niminen [[majakka]].
'''Kalsoy''' ({{k-da|Kalsø}}) on [[saari]] [[Färsaaret|Färsaarilla]]. Saari on noin 18 km pitkä ja vain 1-3 km leveä. Se sijaitsee [[Eysturoy]]n ja [[Kunoy]]n saarten välissä. Kalsoyn saarella on neljä asutuskeskusta: [[Húsar]], [[Mikladalur]], [[Syðradalur]] ja [[Trøllanes]]. Ne kaikki sijaitsevat saaren itärannikolla. Mikladalur (suomeksi suuri laakso) on kylistä suurin, 79 asukasta. Saarella on myös lukuisia [[vuori|vuorenhuippuja]], korkeimmat [[Nestindar]] (788 m), [[Botnstindur]] (744 m), [[Gríslatindur]] (703 m), [[Hattardalstindur]] (644 m) ja [[Gásafjall]] (606 m). Saaren pohjoispäässä sijaitsee Kallur-niminen [[majakka]].


== Viitteet ==
== Lähteet ==
{{Viitteet}}
{{Viitteet}}


[[Luokka:Färsaarten saaret]]
{{Färsaarten saaret}}
{{tynkä/Saari}}
{{tynkä/Saari}}


{{Färsaarten saaret}}
[[Luokka:Färsaarten saaret]]

Versio 28. tammikuuta 2017 kello 14.13

Kalsoy
Kalsoyn saari etelästä katsottuna
Kalsoyn saari etelästä katsottuna

Maantiede
Saariryhmä Färsaaret
Merialue Atlantti
Pinta-ala 30,4 km²
Korkein kohta Nestindar, 788
Valtio
Valtio Tanska
Territorio Färsaaret
Kunta Húsar, Klaksvíkar
Väestö
Väkiluku 95[1]

Kalsoy (tansk. Kalsø) on saari Färsaarilla. Saari on noin 18 km pitkä ja vain 1-3 km leveä. Se sijaitsee Eysturoyn ja Kunoyn saarten välissä. Kalsoyn saarella on neljä asutuskeskusta: Húsar, Mikladalur, Syðradalur ja Trøllanes. Ne kaikki sijaitsevat saaren itärannikolla. Mikladalur (suomeksi suuri laakso) on kylistä suurin, 79 asukasta. Saarella on myös lukuisia vuorenhuippuja, korkeimmat Nestindar (788 m), Botnstindur (744 m), Gríslatindur (703 m), Hattardalstindur (644 m) ja Gásafjall (606 m). Saaren pohjoispäässä sijaitsee Kallur-niminen majakka.

Lähteet

  1. Hagstova.fo - Faroe Islands in figures 2013 (englanniksi). Viitattu 13. heinäkuuta 2013.
Tämä saariin tai saaristoihin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.