Ero sivun ”Jessica Simpson” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
16 merkkiä poistettu ,  5 vuotta sitten
kh
(kh)
}}
 
'''Jessica Ann Simpson''' (s. [[10. heinäkuuta]] [[1980]] [[Abilene]], [[Teksas]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] laulaja, näyttelijä, lauluntekijä ja muotisuunnittelija, joka tuli suosituksi 1990-luvun lopulla. Hän on julkaissut useita albumeja, esiintynyt televisio-ohjelmissa ja elokuvissa, sekä suunnittelutsuunnitellut käsilaukkuja ja kenkiä naisille. Vuonna 2006 hän perusti malliston The Jessica Simpson collection.
 
Simpsonin ensimmäinen single ”I Wanna Love You Forever” (1999) ylsi Yhdysvaltain Billboard Hot 100 -listan viidenneksi. Hänen debyyttialbuminsa ''[[Sweet Kisses]]'' myi Yhdysvalloissa tuplaplatinaa ja yli neljä miljoonaa kappaletta maailmanlaajuisesti. Simpson on julkaissut yhteensä seitsemän studioalbumia.
Simpson kasvoi Richardsonissa, joka sijaitsee [[Dallas]]issa, [[Texas]]issa. Simpsonin perheeseen kuuluu isä Joe, äiti Tina ja sisko [[Ashlee Simpson]], joka on näyttelijä ja laulaja. Isä Joe oli [[baptismi|baptistikirkon]] pappi Texasissa ja Simpsonin [[manageri]].
 
Vuonna 2002 Simpson meni naimisiin [[Nick Lachey]]n kanssa, joka oli tuolloin [[98 Degrees]] -yhtyeen laulaja. Simpson oli sanonut mediassa olevansa neitsyt aina hääpäivään asti. Vuonna 2003 alkoi [[Music Television|MTV:n]] sarja ''[[Kyyhkyläiset]] (Newlyweds)'', joka kertoi Simpsonin ja Lacheyn elämästä yhdessä. Vuonna 2005 Simpson ja Lachey ilmoittivat erosta. Eron jälkeen Simpson seurusteli laulaja [[John Mayer]]in kanssa. Marraskuussa 2007 Simpson alkoi tapailla [[Dallas Cowboys]]in pelaajaa Tony Romoa. He erosivat kesällä 2009. <ref>[http://www.people.com/people/article/0,,20290944,00.html Jessica Simpson and Tony Romo Split] 13. heinäkuuta 2009, People.com</ref>
 
Heinäkuussa 2014 Simpson meni naimisiin entisen NFL-pelaajan Eric Johnsonin kanssa.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://www.people.com/article/jessica-simpson-marries-eric-johnson-santa-barbara-california-people-exclusive | Nimeke = Jessica Simpson & Eric Johnson 'Overwhelmed with Complete Happiness' at Their Wedding | Julkaisu = People | Ajankohta = 5.7.2014 | Viitattu = 11.1.2015 | Kieli = {{en}}}}</ref> Heillä on kaksi lasta: tyttö ja poika.<ref>{{Verkkoviite | Osoite = http://celebritybabies.people.com/2013/06/30/jessica-simpson-eric-johnson-welcome-son-ace-knute/ | Nimeke = Jessica Simpson Welcomes Son Ace Knute | Julkaisu = People | Ajankohta = 30.6.2013 | Viitattu = 11.1.2015 | Kieli = {{en}}}}</ref>
 
== Ura laulajana ==
Simpson on laulanut [[baptisti]]kirkon kuorossa, ja hänen ensimmäinen levynsä oli kristillinen levy, jonka hän teki ollessaan 14-vuotias. Levyä ei kuitenkaan koskaan saatu julkaistuksijulkaistu.
 
Vuonna 1999 Simpson julkaisi ensimmäisen levynsä "''Sweet Kisses''", joka oli yhdysvaltalaisella Billboard-listalla sijalla 25 ja brittiläisellä listalla levy oli top 40- listalla. Albumi oli menestys ja myi Yhdysvalloissa miljoona kappaletta. Hänen ensimmäinen singlensä "''I Wanna Love You Forever''" myi platinaa ja oli parhaimmillaan Billboard-listalla sijalla 5viisi. Single oli menestys myös Kanadassa ja Britanniassa. Hänen toinen singlensä, duetto yhdessä hänen silloisen poikaystävänsä Nick Lacheyn kanssa, "''Where You Are''", oli hitti.
 
Kolmas single "''I Think I'm in Love with You''" oli niin ikään menestys, saavuttaen parhaimmillaan sijan 40. Vuonna 2000 Simpson voitti kaksi Teen Choice Awards -palkintoa. Hän sai palkinnot parhaasta rakkauslaulusta (Where”Where You AreAre”), ja hän oli vuoden paras uusi artisti. Vuonna 2000, Simpson esiintyi 98 Degrees -bändin videolla My”My EverythingEverything”.
 
Toinen albumi, ''Irresistible'', julkaistiin vuonna 2001, jokaja se kipusi Billboard - listalla sijalle 10. Silti albumin myynti takkusi ja myynti jäi noin puoleen miljoonaan kopioonkappaleeseen. Albumin single "Irresistible" oli parhaimmillaan kahdeskymmenes yhdysvaltalaisella listalla. Seuraava single, "A Little Bit" ei ollut menestyksekäsmenestynyt listoilla.
 
Kolmas albumi, ''In This Skin'', julkaistiin kesällä 2003 samaan aikaan kuin ''Kyyhkyläisillä'' oli ensi-ilta. Sarja siivitti albumin myyntiä ja albumi myi noin 3 miljoonaa kappaletta ja oli parhaimmillaan 2. sijallakakkossijalla Billboard -listalla.
 
Vuonna 2006 29. elokuuta AmerikassaYhdysvalloissa julkaistiin laulajattarenSimpsonin 4.neljäs pitkäsoitto, "''A Public Affair''. Albumi saavutti Billboard-listan sijallasijan 5viisi. Albumilta on julkaistu singlet "''A Public Affair''" ja "''I Belong to Me''"."
 
9. syyskuuta vuonna 2008 Simpson julkaisi AmerikassaYhdysvalloissa viidennen levynsä "''Do You Know"'', vaihtaen samalla popista kantriin. Levyn ensimmäinen sinkku "Come On Over" tosin vuosi nettiin jo 27. toukokuuta. Pian sen jälkeen country radioasematcountryradioasemat ympäri maan alkoivat soittaa singleä listoillaan. "Come On Over" rikkoi ennätyksiä "Billboard Hot country songs" -listalla sijalla 41. tittelillä "highest-debuting first chart entry by a solo artist". "Come On Over" sinkun musiikkivideo sai ensi-iltansa Simpsonin nettisivuilla heinäkuussa 2008. Sinkku saavutti sijan 18. Billboardin kuumien countryhittien-listalla. Levyn virallisen julkaisun jälkeen se saavutti 1. sijan Billboardin top country albumien-listalla sekä USA:ssa että Kanadassa, ollen Simpsonin ensimmäinen ykkössijan albumi hänen urallaan. Levyn muut sinkut eivät saavuttaneet samaista suosiota ja 7. huhtikuuta 2009 Simpsonin edustaja ilmoitti Simpsonin ja tämän levy-yhtiön "Sony Nashvillen" erosta.
 
== Ura näyttelijänä ==

Navigointivalikko