Ero sivun ”Väinö Hannikainen” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
38 merkkiä poistettu ,  7 vuotta sitten
[katsottu versio][katsottu versio]
(viite kansallisbiografiaan)
 
== Henkilöhistoriaa ==
Väinö Aatos Hannikainen syntyi Pekka Juhani Hannikaisen ja Alli Hannikaisen perheeseen, johon kuuluivat jo veljet Lauri, Ilmari, Tauno ja Arvo sekä sisko Toini, joka menehtyi nuorena tulirokkoon. Pekka toivoi kaikista pojistaan muusikkoja, minkä vuoksija jokainen heistä sai musiikillisen alkeisopetuksensa kotona vanhemmiltaan. Musiikinopetus alkoi pojilla 4-54–5 –vuodenvuoden iässä.
 
Lapsena Väinö oli sairaalloinen, minkä takia hän vaati vanhemmiltaan enemmän huolenpitoa kuin muut veljensä. Samojen arvioiden mukaan Väinö oli lapsena myös veljiään avomielisempi ja iloisempi.{{kenen mukaan}} Väinö opiskeli Jyväskylässä pianonsoittoa, mutta ylioppilaaksi valmistuttuaan hän vaihtoi pianon harpun soittoonharpunsoittoon. Näistä opinnoista valmistuttuaan Väinöstä tuli Kajanuksen orkesterin pitkäaikainen harpisti, ja vapaa-aikanaan hän alkoi säveltää laulu-, piano- sekä kamarimusiikkia. [[Robert Kajanus]] oli Pekka Hannikaisen nuoruudenystävä.
 
1950 –luvulla-luvulla Väinö Hannikainen alkoi valmistelemaanvalmistella isänsä Pekan elämänkertaa, jokamutta teos ei kuitenkaan koskaan ehtinyt valmistuavalmistunut.
 
== Sävellyshistoriaa ==
28 605

muokkausta

Navigointivalikko