Ero sivun ”Valtionsyyttäjä” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[katsottu versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
MakeF (keskustelu | muokkaukset)
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''Valtionsyyttäjä''' on [[valtakunnansyyttäjänvirasto]]ssa työskentelevä yleinen [[syyttäjä]]. Valtionsyyttäjiä on 13, ja heillä on toimivalta koko maassa. Valtionsyyttäjä toimii syyttäjänä yhteiskunnallisesti merkittävissä asioissa sekä asioissa, jotka [[hovioikeus]] [[erityinen oikeuspaikka|käsittelee ensimmäisenä oikeusasteena]]. Sellaisia ovat lähinnä kaikkein korkeimpien virkamiesten [[virkarikos|virkarikokset]], korkeiden upseerien tekemät [[sotilasrikos|sotilasrikokset]] sekä [[maanpetos]]- ja [[valtiopetos]]rikokset.
{{Lähteetön}}'''Valtionsyyttäjä''' on [[valtakunnansyyttäjänvirasto]]ssa työskentelevä yleinen [[syyttäjä]]. Valtionsyyttäjiä on 13, ja heillä on toimivalta koko maassa. Valtionsyyttäjä toimii syyttäjänä yhteiskunnallisesti merkittävissä asioissa sekä asioissa, jotka [[hovioikeus]] [[erityinen oikeuspaikka|käsittelee ensimmäisenä oikeusasteena]]. Sellaisia ovat lähinnä kaikkein korkeimpien virkamiesten [[virkarikos|virkarikokset]], korkeiden upseerien tekemät [[sotilasrikos|sotilasrikokset]] sekä [[maanpetos]]- ja [[valtiopetos]]rikokset.


== Luettelo valtionsyyttäjistä ==
== Luettelo valtionsyyttäjistä ==

Versio 24. kesäkuuta 2015 kello 22.23

Valtionsyyttäjä on valtakunnansyyttäjänvirastossa työskentelevä yleinen syyttäjä. Valtionsyyttäjiä on 13, ja heillä on toimivalta koko maassa. Valtionsyyttäjä toimii syyttäjänä yhteiskunnallisesti merkittävissä asioissa sekä asioissa, jotka hovioikeus käsittelee ensimmäisenä oikeusasteena. Sellaisia ovat lähinnä kaikkein korkeimpien virkamiesten virkarikokset, korkeiden upseerien tekemät sotilasrikokset sekä maanpetos- ja valtiopetosrikokset.

Luettelo valtionsyyttäjistä

Tämä lakiin tai oikeuteen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.