Wikipedia:Pienoisohjelma/HotCat

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

HotCat on JavaScript-skripti, joka auttaa rekisteröityneitä käyttäjiä poistamaan, muuttamaan ja lisäämään luokkia Wikipediaan. HotCatissa on automaattinen täydennys olemassa oleville luokille. HotCatin kehitti Magnus Manske alun perin Wikimedia Commonsin käyttöön.

HotCatin saa käyttöön omista asetuksista välilehdestä pienoisohjelmat.

Esimerkki HotCatin käytöstä

Muokkaus HotCatilla esikatselun kera

[muokkaa wikitekstiä]

Tavallisesti HotCat tallentaa automaattisesti muokkauksesi yhteenvetoineen ilman esikatselua OK-napin painalluksen jälkeen. Työkalu tukee myös normaalia artikkelin esikatselua.

Windows-käyttöjärjestelmillä varustetuissa tietokoneissa OK:n napsauttaminen Ctrl-painike pohjassa (OS X -käyttöjärjestelmässä alt-painike pohjassa) artikkeli ei tallennu suoraan, vaan muokkaajalle näytetään tavallinen esikatselutila, jossa luokkamuutokset on tehty ja yhteenvetokenttä on automaattisesti täytetty. Esikatselunäkymässä on mahdollista vielä ennen lopullista tallentamista siirtää esimerkiksi luokat oikealle paikalleen ennen kieltenvälisiä linkkejä tai mahdollisesti tehdä artikkeliin muita pieniä korjauksia, joita muutoin kutsutaan nollamuokkauksiksi.

Nollamuokkauksia ovat esimerkiksi <references />-tekstien muutto muotoon {{Viitteet}}, ylimääräisten välilyöntien poistot ja muut sellaiset erityisesti lähdekoodin siistimiseen liittyvät muokkaukset, jotka eivät välttämättä näy artikkelista käyttäjälle.

Jos teet muita isompia muutoksia artikkeliin, niistä on hyvän tavan mukaista kertoa yhteenvetokentässä luokkamuutoksen lisäksi.