Ero sivun ”Alempi korkeakoulututkinto” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
{{lähteetön}}
'''Alempi korkeakoulututkinto''' on alin [[yliopisto]]ssa suoritettava tutkinto, jonka suorittaminen vie maasta riippuen kolmesta neljään vuotta.
 
== Alemmat korkeakoulututkinnot Suomessa ==
 
Sen nykyinen laajuus Suomen [[yliopisto]]issa on 180 [[opintopiste]]ttä (120 [[opintoviikko]]a), mikä sisältää [[kandidaatintutkielma]]n. Kuvataiteen kandidaattitutkintoon vaadittava opintopistemäärä on muita suurempi, 210 opintopistettä.<ref>http://www.minedu.fi/OPM/Koulutus/artikkelit/yliopistojen_tutkinnonuudistus/</ref> Syksystä 2005 alkaen uusien opiskelijoiden on suoritettava alempi korkeakoulututkinto välitutkintona ennen [[ylempi korkeakoulututkinto|ylempää korkeakoulututkintoa]]. Erikoistapauksissa on mahdollista alkaa suoraan alemman korkeakoulututkinnon pohjalta suorittaa [[tohtori|tohtorin tutkintoa]].
 
Tavallisin nimi alemmalle korkeakoulututkinnolle on [[kandidaatti]] ([[latina|lat.]] ''candidatus''), puhekielessä kandi. On huomattava, että 1990-luvulle saakka kandidaatti oli useissa tiedekunnissa ylemmän korkeakoulututkinnon nimi. Tällöin tiedekunta myönsi [[maisteri]]n arvonimen niille kandidaateille, jotka suorittivat pienehkön leimaveron.
* [[terveystieteiden kandidaatti]] (TtK)
* [[valtiotieteiden kandidaatti]] (VTK)
* [[yhteiskuntatieteiden kandidaatti]] (YTK)<ref>http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2012/20120421</ref>
 
Lisäksi on olemassa seuraavat oppiarvot, jotka eivät ole varsinaisia tutkintoja:

Navigointivalikko