Ero sivun ”John G. Avildsen” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][katsottu versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
ZéroBot (keskustelu | muokkaukset)
p r2.7.1) (Botti lisäsi: ko:존 G. 아빌드센
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
'''John G. Avildsen''' (s. [[21. joulukuuta]] [[1935]], [[Oak Park (Illinois)|Oak Park]], [[Illinois]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[elokuvaohjaaja]]. Vuonna 1978 hän voitti parhaan ohjaajan [[Oscar-palkinto|Oscar-palkinnon]] nyrkkeilyelokuvastaan [[Rocky]]. Menestyselokuvan käsikirjoitti ja siinä pääosaa näytteli [[Sylvester Stallone]]. Rocky sai sittemmin useita jatko-osia, joista Avildsen itse ohjasi [[Rocky V|viidennen]] vuonna 1990. Rocky-kaavaa Avildsen kokeili myös ohjaamissaan ''[[Karate Kid]]'' -elokuvissa 1980-luvulla, mutta ne eivät saavuttaneet vastaavaa menestystä. Avildsen ei ole ohjannut enää vuosiin, hänen viimeisin ohjaustyönsä on vuodelta [[1999]] elokuva ''[[Inferno (elokuva)|Inferno]]'', jonka pääosassa oli [[Jean-Claude Van Damme]].
'''John G. Avildsen''' (s. [[21. joulukuuta]] [[1935]] [[Oak Park (Illinois)|Oak Park]], [[Illinois]]) on [[Yhdysvallat|yhdysvaltalainen]] [[elokuvaohjaaja]]. Vuonna 1978 hän voitti [[parhaan ohjauksen Oscar-palkinto|parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon]] nyrkkeilyelokuvastaan ''[[Rocky]]''. Menestyselokuvan käsikirjoitti ja siinä pääosaa näytteli [[Sylvester Stallone]]. Rocky sai sittemmin useita jatko-osia, joista Avildsen itse ohjasi [[Rocky V|viidennen]] vuonna 1990. Rocky-kaavaa Avildsen kokeili myös ohjaamissaan ''[[Karate Kid]]'' -elokuvissa 1980-luvulla, mutta ne eivät saavuttaneet vastaavaa menestystä. Avildsen ei ole ohjannut enää vuosiin, hänen viimeisin ohjaustyönsä on vuoden 1999 ''[[Inferno (elokuva)|Inferno]]'', jonka pääosassa oli [[Jean-Claude Van Damme]].


==Aiheesta muualla==
==Aiheesta muualla==
Rivi 6: Rivi 6:
{{Tynkä/Elokuvaohjaaja}}
{{Tynkä/Elokuvaohjaaja}}


{{DEFAULTSORT:Avildsen, John}}
{{AAKKOSTUS:Avildsen, John}}

[[Luokka:Yhdysvaltalaiset elokuvaohjaajat]]
[[Luokka:Yhdysvaltalaiset elokuvaohjaajat]]
[[Luokka:Parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon voittaneet]]
[[Luokka:Parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon voittaneet]]

Versio 19. lokakuuta 2012 kello 03.13

John G. Avildsen (s. 21. joulukuuta 1935 Oak Park, Illinois) on yhdysvaltalainen elokuvaohjaaja. Vuonna 1978 hän voitti parhaan ohjauksen Oscar-palkinnon nyrkkeilyelokuvastaan Rocky. Menestyselokuvan käsikirjoitti ja siinä pääosaa näytteli Sylvester Stallone. Rocky sai sittemmin useita jatko-osia, joista Avildsen itse ohjasi viidennen vuonna 1990. Rocky-kaavaa Avildsen kokeili myös ohjaamissaan Karate Kid -elokuvissa 1980-luvulla, mutta ne eivät saavuttaneet vastaavaa menestystä. Avildsen ei ole ohjannut enää vuosiin, hänen viimeisin ohjaustyönsä on vuoden 1999 Inferno, jonka pääosassa oli Jean-Claude Van Damme.

Aiheesta muualla

Tämä elokuvaohjaajaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.