Ero sivun ”Tammenherkkutatti” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
Ei muokkausyhteenvetoa
p link fix
Rivi 13: Rivi 13:
{{Taksonomian_loppu}}
{{Taksonomian_loppu}}


'''Tammenherkkutatti''' (''Boletus reticulatus'') on erinomainen [[ruokasieni|ruoka-]] ja kauppasieni. Sen lakki on väriltään kellanruskea tai harmaanruskea ja malto on valkoista ja kovaa. Sientä tavataan pääasiassa [[tammi]]- ja [[pyökki]]metsissä syksyllä. [[Suomi|Suomessa]] sitä tavataan lounaisrannikolla nimensä mukaisesti tammen seuralaisena.
'''Tammenherkkutatti''' (''Boletus reticulatus'') on erinomainen [[ruokasieni|ruoka-]] ja kauppasieni. Sen lakki on väriltään kellanruskea tai harmaanruskea ja malto on valkoista ja kovaa. Sientä tavataan pääasiassa [[tammi]]- ja [[Euroopanpyökki|pyökkimetsissä]] syksyllä. [[Suomi|Suomessa]] sitä tavataan lounaisrannikolla nimensä mukaisesti tammen seuralaisena.
Monissa kielissä sen nimi on kesäherkkutatti, mikä viittaa hiukan "tavallista" [[herkkutatti]]a aikaisempaan satokauteen.
Monissa kielissä sen nimi on kesäherkkutatti, mikä viittaa hiukan "tavallista" [[herkkutatti]]a aikaisempaan satokauteen.



Versio 4. kesäkuuta 2006 kello 09.24

Malline:Taksonomian alku sienet Malline:Taksonomian kuva Malline:Taksonomian luokitus Malline:Taksonomian kunta Malline:Taksonomian kaari Malline:Taksonomian luokka Malline:Taksonomian alaluokka Malline:Taksonomian lahko Malline:Taksonomian heimo Malline:Taksonomian suku Malline:Taksonomian laji Malline:Taksonomian luokituksen loppu Malline:Taksonomian loppu

Tammenherkkutatti (Boletus reticulatus) on erinomainen ruoka- ja kauppasieni. Sen lakki on väriltään kellanruskea tai harmaanruskea ja malto on valkoista ja kovaa. Sientä tavataan pääasiassa tammi- ja pyökkimetsissä syksyllä. Suomessa sitä tavataan lounaisrannikolla nimensä mukaisesti tammen seuralaisena. Monissa kielissä sen nimi on kesäherkkutatti, mikä viittaa hiukan "tavallista" herkkutattia aikaisempaan satokauteen.

Tämä sieniin liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.