Ero sivun ”Mad Max 2 – asfalttisoturi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
ei muokkausyhteenvetoa
(Kumottu muokkaus 11539013, jonka teki J (keskustelu))
==Juoni==
{{Juonipaljastus}}
Elokuva kertoo Max Rockatanskystä, joka elelee [[Australia]]n autiomaassa koiransa kanssa. Max elää yksinäistä elämää moottoripyöräjengin riistettyä hänen vaimonsa ja lapsensa hengen.
Australia on kärsinyt suuresta ydintuhosta, ja tärkein raaka-aine on moottoriajoneuvojen [[polttoaine]]. Ihmiset ovat jopa valmiita tappamaan toisensa saadakseen tätä kallisarvoista nestettä. Maxin etsiessä polttoainetta hän miltei joutuu satunnaisen gyrokopterilentäjän ryöstämäksi, mutta ovelana taistelijana Max kukistaa lentäjän, ja henkensä säästääkseen lentäjä antaa vihjeen linnoituksesta, jossa valmistetaan bensiiniä ja polttoaineita. Max lähtee lentäjä vankinaan etsimään tuota linnoitusta.
 
Max löytääkin piiritetyn linnoituksen ja pääsee sisälle löydettyään erään linnoituksen asukkaista haavoittuneena maantieltä, tästämistä Maxin sekä linnoituksen väen välille syntyy hauras luottamus. Haavoittunut asukas lupasi aiemmin Maxille polttoainetta niin paljon kuin jaksaisi kantaa, jos tämä vain pelastaisi hänet. Haavoittunut kuitenkin kuolee, ja tämän myötä Maxin tekemä sopimus hänen kanssaan raukeaa. Linnoitusta piirittävä [[punkkari]]tyylinen rosvo- ja moottoripyöräjengi haluaisiehdottaa, vainettä heidänlinnoituksen säiliönväki jaluopuisi polttoaineestaan, jolloin asukkaat säästettäisiin,. mutta tähänTähän ei kuitenkaan suostuta. Max kertoo tietävänsä sopivan vetoajoneuvon jonkin matkan päässä suuren polttoainesäiliön siirtämiseksi joka halutaan viedä pois ennen kuin linnake evakuoitaisiin.
 
Tehtyään sopimuksen linnoituksen asukkaiden kanssa Max hakee salassa säiliölle vetoajoneuvon eli, suuren rekan. Rekka vioittuu jonkun verran rosvojen hyökkäyksistähyökkäyksessä, mutta MaxilleMax luvattusaa polttoaineluvatun annetaanpolttoaineensa ja yön turvin hän lähtee autollaan linnoituksesta tankit täynnä. Linnoitusta piirittänyt rosvojoukkio lähtee kuitenkin hänen peräänsä, ja pakomatka epäonnistuu Maxin ajaessa rajusti ulos maantieltä. Haavoittuneena Max piiloutuu rosvoilta kiven taakse romuttuneen autonsa lähistöllä ja onnistuu jäämään henkiin, vaikka ansoitettu auto räjähtääkin. Gyrokopterilentäjä näkee nousevan savupilven kaukoputkellaan ja käy noutamassa haavoittuneen Maxin. Leiriin tultuaan Max huomaa, että rekka on korjattu ja sekytkettävissä kytketään säiliöön japolttoainesäiliöön. yhdistelmäYhdistelmä saattajineen pakenee linnoituksesta, josta alkaa vaiheikas, vauhdikas ja väkivaltainen takaa-ajo. Jengin lähdettyä säiliöauton perään linnoituksesta pakenee samalla useita ajoneuvoja, joissa on linnakkeen väestö. He ovat asettaneet linnakkeeseen aikapommin, joka myöhemmin tuhoaa sen.
 
Takaa-ajon lopussa säiliörekka nähdään kyljelleen kaatuneena ja tankeista valuukin hiekkaa: Max tajuaa bensiinin olleenkin piilotettuna evakuointiautoissa astioissa, ja säiliöauto tarvittiin vain hämäykseksi, jotta moottoripyörärosvot keskittyisivät siihen ja muut pääsisivät pakoon.
 
Lopussa henkiinjäänyt Max lähtee omille teilleen autiomaahan, ja gyrokopterilentäjästä tulee linnoituksen asukkaiden uusi johtaja edellisen kuoltua takaa-ajotaistelussa rosvojoukkiota vastaan.
{{Juonipaljastus loppu}}
 
5 573

muokkausta

Navigointivalikko