Ero sivun ”Kerjäläisooppera” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
p l
Ei muokkausyhteenvetoa
Rivi 1: Rivi 1:
{{työn alla|Neofelis Nebulosa}}
'''Kerjäläisooppera''' on John Gayn kirjoittama ja Johann Christoph Pepushin säveltämä musiikkinäytelmä tai [[balladiooppera]] vuodelta 1728. Se on satiirinen musiikkinäytelmä, joka käyttää tiettyjä [[ooppera]]n elementtejä, mutta ei resitatiivia. Sen [[aaria|aarioina]] toimivat saman ajan suositut [[balladi]]t.
'''Kerjäläisooppera''' (alkup. [[englannin kieli|engl.]] '''The Beggar's Opera''') on [[John Gay]]n kirjoittama ja [[Johann Christoph Pepush]]in säveltämä musiikkinäytelmä tai [[balladiooppera]] vuodelta [[1728]]. Se on satiirinen musiikkinäytelmä, joka käyttää tiettyjä [[ooppera]]n elementtejä, mutta ei [[resitatiivi]]a. Sen [[aaria|aarioina]] toimivat saman ajan suositut [[balladi]]t.


Alkuperäinen idea oli Gulliverin matkojen kirjoittajan [[Jonathan Swift]]in, joka ehdotti aihetta ystävälleen, joka kutsui hommiin toisen ystävänsä joka oli lopullisen libreton kirjoittanut John Gay.
Alkuperäinen idea oli Gulliverin matkojen kirjoittajan [[Jonathan Swift]]in, joka ehdotti aihetta ystävälleen, joka kutsui hommiin toisen ystävänsä joka oli lopullisen libreton kirjoittanut John Gay.


Tasan 200 vuotta myöhemmin [[Bertolt Brecht]] ja [[Kurt Weill]] tekivät aiheesta musikaalin nimeltään ''Kolmen pennin ooppera''.
Tasan 200 vuotta myöhemmin [[Bertolt Brecht]] ja [[Kurt Weill]] tekivät aiheesta musikaalin nimeltään ''[[Kolmen pennin ooppera]]''.


{{tynkä/Kulttuuri}}
{{tynkä/Ooppera}}


[[Luokka:Näytelmät]]
[[Luokka:1720-luvun musiikkiteokset]]


[[en:The Beggar's Opera]]
[[en:The Beggar's Opera]]

Versio 10. toukokuuta 2006 kello 00.10

Malline:Työn alla Kerjäläisooppera (alkup. engl. The Beggar's Opera) on John Gayn kirjoittama ja Johann Christoph Pepushin säveltämä musiikkinäytelmä tai balladiooppera vuodelta 1728. Se on satiirinen musiikkinäytelmä, joka käyttää tiettyjä oopperan elementtejä, mutta ei resitatiivia. Sen aarioina toimivat saman ajan suositut balladit.

Alkuperäinen idea oli Gulliverin matkojen kirjoittajan Jonathan Swiftin, joka ehdotti aihetta ystävälleen, joka kutsui hommiin toisen ystävänsä joka oli lopullisen libreton kirjoittanut John Gay.

Tasan 200 vuotta myöhemmin Bertolt Brecht ja Kurt Weill tekivät aiheesta musikaalin nimeltään Kolmen pennin ooppera.

Malline:Tynkä/Ooppera