Ero sivun ”Mad Max 2 – asfalttisoturi” versioiden välillä

Siirry navigaatioon Siirry hakuun
p
typo
p
p (typo)
| amg = 64375
}}
'''Mad Max 2 – Asfalttisoturi''' (''Mad Max 2: The Road Warrior'') on vuonna [[1981]] ensi-iltansa saanut [[toimintaelokuva]], joka on jatko-osa vuoden vuoden [[1979]] elokuvalle ''[[Mad Max]]''. Jatko-osan ohjasi [[George Miller]], joka vastasi myös ensimmäisen osan ohjaustyöstä. Tyylillisesti jatko-osa on edellistä synkempi ja se kuvaa ydintuhon jälkeisiä aikoja erämaassa.
 
==Juoni==
{{Juonipaljastus}}
Elokuva kertoo Max Rockatanskystä joka elelee [[Australia]]n autiomaassa koiransa kanssa. Max elää yksinäistä elämää moottoripyöräjengin riistettyä hänen vaimonsa ja lapsensa hengen.
Australia on kärsinyt suuresta ydintuhosta ja tärkein raaka-aine on moottoriajoneuvojen [[polttoaine]]. Ihmiset ovat jopa valmiita tappamaan toisensa saadakseen tätä kallisarvoista nestettä. Maxin etsiessä polttoainetta hän miltei joutuu satunnaisen gyrokopterilentäjän ryöstämäksi, mutta ovelana taistelijana Maxin onnistaaMax kukistaa lentäjälentäjän, ja henkensä säästääkseen lentäjä antaa vihjeen linnoituksesta, jossa valmistetaan bensiiniä ja polttoaineita. Max lähteekinlähtee lentäjä vankinaan etsimään tuota linnoitusta.
 
Max löytääkin piiritetyn linnoituksen ja pääsee sisälle löydettyään erään linnoituksen asukkaista haavoittuneena maantieltä, tästä Maxin sekä linnoituksen väen välille syntyy hauras luottamus. Haavoittunut asukas lupasi aiemmin Maxille polttoainetta niin paljon kuin jaksaisi kantaa, jos tämä vain pelastaisi hänet. Haavoittunut kuitenkin kuolee ja tämän myötä Maxin tekemä sopimus hänen kanssaan raukeaa. Linnoitusta piirittävä [[punkkari]]tyylinen rosvo- ja moottoripyöräjengi haluaisi vain heidän säiliön ja asukkaat säästettäisiin, mutta tähän ei suostuta. Max kertoo tietävänsä sopivan vetoajoneuvon jonkin matkan päässä suuren polttoainesäiliön siirtämiseksi joka halutaan viedä pois ennen kuin linnake evakuoitaisiin.
 
Tehtyään sopimuksen linnoituksen asukkaiden kanssa Max hakee salassa säiliölle vetoajoneuvon eli suuren rekan. Rekka vioittuu jonkun verran rosvojen hyökkäyksistä mutta Maxille luvattu polttoaine annetaan ja yön turvin hän lähtee autollaan linnoituksesta tankit täynnä. Linnoitusta piirittänyt rosvojoukkio lähtee kuitenkin hänen peräänsä ja pakomatka epäonnistuu Maxin ajaessa rajusti ulos maantieltä. Haavoittuneena Max piiloutuu rosvoilta kiven taakse romuttununeenromuttuneen autonsa lähistöllä ja onnistuu jäädäjäämään henkiin vaikka ansoitettu auto räjähtääkin. Gyrokopterilentäjä näkee nousevan savupilven kaukoputkellaan ja käy noutamassa haavoittuneen Maxin. Leiriin tultuaan rekka on korjattu ja se kytketään säiliöön ja yhdistelmä saattajineen pakenee linnoituksesta, josta alkaa monivaiheinenvaiheikas, vauhdikas ja väkivaltainen takaa-ajo. Jengin lähdettyä säiliöauton perään linnoituksesta pakenee samalla useita ajoneuvoja, joissa on linnakkeen väestö. He ovat asettaneet linnakkeeseen aikapommin, joka myöhemmin tuhoaa sen.
 
Takaa-ajon lopussa säiliörekka nähdään kyljelleen kaatuneena ja tankeista valuukin hiekkaa: Max tajuaa bensiinin olleenkin piilotettuna evakuointiautoissa astioissa ja säiliöauto tarvittiin vain hämäykseksi, jotta moottoripyörärosvot keskittyisivät siihen ja muut pääsisivät pakoon.
10 142

muokkausta

Navigointivalikko