Ero sivun ”Senaatti-kiinteistöt” versioiden välillä

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
[arvioimaton versio][arvioimaton versio]
Poistettu sisältö Lisätty sisältö
pEi muokkausyhteenvetoa
p Pois luokasta valtionyhtiöt, ei ole yritys vaan liikelaitos.
Rivi 21: Rivi 21:
{{tynkä/Yritys}}
{{tynkä/Yritys}}


[[Luokka:Suomalaiset valtionyhtiöt]]
[[Luokka:Valtion liikelaitokset]]
[[Luokka:Valtion liikelaitokset]]
[[Luokka:Kiinteistöomistajat]]
[[Luokka:Kiinteistöomistajat]]

Versio 11. huhtikuuta 2011 kello 13.19

Senaatti-kiinteistöt (entinen Valtion kiinteistölaitos) on Suomessa valtiovarainministeriön alainen liikelaitos, joka tuottaa tilapalveluja ensisijaisesti valtionhallinnon asiakkaille. Toimitilojen vuokraus, investoinnit, kiinteistövarallisuuden kehittäminen ja hallinta muodostavat palvelujen perustan. Asiakkaina ovat muun muassa valtion virastot, tutkimus- ja kulttuurilaitokset, vankilat sekä puolustushallinto. Henkilökuntaa noin 270. Toimipisteitä on 13 paikkakunnalla eri puolilla Suomea.

Senaatti-kiinteistöt perustettiin maan vanhimman keskusviraston, rakennushallituksen, seuraajaksi vuonna 1995 nimellä Valtion kiinteistölaitos. Se muutettiin liikelaitokseksi 1999 ja sai nykyisen nimensä 2001. Toisin kuin edeltäjänsä, Senaatti-kiinteistöt ei enää työllistä arkkitehtejä, jotka suunnittelisivat valtiolle rakennuksia.

Senaatti-kiinteistöt on ylläpitänyt ja hallinnoinut muun muassa useita Helsingin yliopiston rakennuksia, varuskuntien kiinteistöjä jne. Puolustusministeriö on pitänyt itsellään henkilökunnan asunnot perustamassaan Kruunukiinteistöissä.

Vuonna 2009 valtioneuvosto päätti yliopistokiinteistöjen jakamisesta kolmeen uuteen yhtiöön (Aalto-Yliopistokiinteistöt, Helsingin Yliopistokiinteistöt ja Suomen Yliopistokiinteistöt), joiden osakkeet annettiin yliopistolain muutoksen myötä valtiontaloudesta eriytettyjen yliopistojen omaisuudeksi. Valtio jäi kolmasosalla yhtiöiden omistajaksi.[1]

Senaatti-kiinteistöjen kiinteistöhallinto on jakautunut neljäksi toimialaksi:

  • toimistokiinteistöihin
  • erityiskiinteistöihin
  • puolustuskiinteistöihin
  • kehityskiinteistöt

Lähteet

Aiheesta muualla

Tämä yritykseen liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.