Timo H. A. Koski

Kohteesta Wikipedia
(Ohjattu sivulta Timo Koski)
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Timo Huoti Antero Koski (21. maaliskuuta 1948 Ylitornio8. huhtikuuta 1988 Lontoo, Englanti) oli tekniikan lisensiaatti, joka toimi Nokia Oyj:n:n johtotehtävissä 19831988.

Koski tuli vuoden 1983 alussa Siemensiltä Nokia Elektroniikka -teollisuusryhmään perustetun Informaatiojärjestelmät-yksikön vetäjäksi. Vuonna 1985 hänestä tuli Nokia Elektroniikan johtaja Kurt Wikstedtin jälkeen ja hän toimi Nokian sisäisen hallituksen jäsenenä 1986–1988. Hänellä oli merkittävä rooli Nokian kulutuselektroniikkahankkeisa, muun muassa Saloran ja Luxorin ostossa ja Nokian keskittymisessä matkapuhelinalalle.

Koski kuoli yllättäen liikematkalla keväällä 1988, mikä aiheutti yhtiössä paniikin, ja tapahtumaketjulla arvellaan olleen vaikutusta myös pääjohtaja Kari Kairamon mielenterveydellisen tilan huononemiseen.[1] Kairamo saattoi loppuun ja julkaisi Kosken kuoleman jälkeen työn alla olleen tekniikan alan väitöskirjan. Väitöskirja käsitteli yrityksen omistusjärjestelyjen vaikutusta kilpailuetuun.

Kosken väitöstilaisuuden päivämäärä oli päätetty jo ennen Kosken kuolemaa ja tilaisuus tiettävästi pidettiin, ilman väittelijää, kesäkuussa 1988. Tämä tarkoittaa, että väitöskirja oli esitarkastuksessa hyväksytty.lähde?

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Viitteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Kairamo ajettiin seinää vasten Turun Sanomat. 18.11.2001. Viitattu 20.1.2009.
Tämä henkilöön liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.