Theodore Ts’o

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Theodore T'so
TheodoreTsoPict.jpg
Henkilötiedot
Syntynyt1968
Palo Alto, Kalifornia
Ammatti ohjelmoija
Muut tiedot
Lempinimet Ted
Koulutus Massachusetts Institute of Technology
Aiheesta muualla
Kotisivu

Theodore Y. ”Ted” Ts'o (s. 1968 Palo Alto) on yhdysvaltalainen ohjelmistokehittäjä, joka tunnetaan hänen työstään Linux-ytimen parissa.

Ts'o sai vuonna 1990 tietotekniikan korkeakoulututkintonsa valmiiksi MIT:ssä. Valmistumisen jälkeen hän työskenteli Information Systems & Technology -laitoksella (IS&T) MIT:ssä aina vuoteen 1999 asti. Hän oli mm. projektipäällikkönä Kerberos V5 -ryhmässä. IS&T:n jälkeen Ts'o siirtyi kahdeksi vuodeksi töihin VA Linux Systemsiin. Joulukuusta 2002 lukien hän oli töissä IBM:llä parantamassa Linux-ytimen tehokkuutta ja skaalautuvuutta. Joulukuussa 2007 Ts'o siirtyi töihin Linux Foundationiin. Hän on suunnitellut palaavansa takaisin IBM:ään joulukuussa 2009. Vuonna 2010 hän aloitti työt Googlella[1].

Hän aloitti työskentelyn Linux-ytimen parissa heinäkuussa 1991, ytimen alkuaikoina. Linus Torvaldsin mukaan hän oli ensimmäinen Linux-ytimen kehittäjä Pohjois-Amerikasta.

Ts'o on e2fsprogs-ohjelmistopaketin pääkehittäjä ja ylläpitäjä. e2fsprogs sisältää työkaluja ext2- ja ext3-tiedostojärjestelmiä varten. Hän myös ylläpitää useita muita Debian-levityspaketin paketteja.

Hän oli IETF:n turvallisuusalan johtokunnan sekä IPsec-työryhmän jäsen. Ts'o oli yksi Free Standards Group -organisaation perustajajäsenistä ja tällä hetkellä sen puheenjohtaja.

Ts'olle myönnettiin FSF:n Advancement of Free Software -palkinto vuonna 2006.[2]

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  1. Ted T'so moves to Google h-online.com. Viitattu 17.7.2012. (englanniksi)
  2. Ted Ts'o wins the 2006 Award for the Advancement of Free Software fsf.org. Viitattu 17.7.2012. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]