The World (saaristo)

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Satelliittikuva The Worldista.

The World on keinotekoinen saaristo noin neljän kilometrin päässä Arabiemiirikuntien Dubain emiraatin (tarkemmin Jumeirahin kaupunginosan) rannikosta lähellä Jumeirahin palmusaarta, Burj Al Arabin ja Port Rashid of Dubain välissä. Saaret rakentaa Nakheel-konserniin kuuluva Nakheel Properties, joka rakentaa myös Palmusaaria. Joskus The Worldia kutsutaan myös nimellä Globe Islands.lähde?

Saaristo koostuu noin kolmestasadasta keinotekoisesta saaresta, jotka on rakennettu Maan mantereita muistuttavaan muodostelmaan. Saarten koko vaihtelee noin 14 000 ja 42 000 neliömetrin välillä ja saarten välimatka toisiinsa on 50–100 metriä. Saariston pituus on noin yhdeksän kilometriä ja leveys kuusi kilometriä. The Worldiä suojaa pituussuunnassa avomerta vasten rakennettu aallonmurtaja.lähde?

Suurin osa vielä keskeneräisen The Worldin saarista on tarkoitettu yksityiskäyttöön. Saarille rakennetaan pääasiassa yksityisasuntoja ja lomakeskuksia. Kulku saarille tapahtuu ainoastaan vesiteitse tai helikopterilla. Yksittäisen saaren halvin hinta on 6,85 miljoonaa Yhdysvaltain dollaria ja keskihinta noin 25 miljoonaa dollaria. Koko projektin kustannusarvio on noin 1,9 miljardia dollaria.lähde?

The World -projekti alkoi 2003, ja sen oli määrä valmistua vuonna 2008, jolloin rakentaminen kuitenkin pysähtyi. Rakentaminen alkoi uudelleen 2015.[1]

The World -saarten omistajia[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Ensimmäinen saari, jonka rakennukset ja maisemointi tehtiin valmiiksi myynninedistämistä varten.
 • Fidžiläinen golfammattilainen Vijay Singh
 • Maaliskuussa 2006 brittiläinen miljardööri Richard Branson pystytti Englannin lipun Britain nimiselle saarelle The Worldissä. Kyseessä oli pr-tapahtuma Virgin-lentoyhtiölle.
 • Seitsenkertainen Formula 1 -maailmanmestari Michael Schumacher sai Dubain šeikki Mohammad bin Rashid al-Maktoumilta lahjaksi saaren.
 • Rumpali Tommy Lee on hankkimassa Kreikan muotoista saarta lomanviettopaikaksi ex-vaimolleen Pamela Andersonille ja heidän lapsilleen. [2]
 • Irlannin muotoinen saari myytiin irlantilaiselle yhtymälle nimeltä Larionovo. Vuoteen 2010 mennessä ostajat aikovat rakennuttaa saarelle 119 asuinrakennusta irlantilaisesta granitiitista ja kalkkikivestä. [3]
 • Australian ja Uuden-Seelannin siluetit muodostavat 14 saarta myytiin yritykselle nimeltä Investment Dar. Saaria muokataan ja jaetaan edelleen pienemmiksi saariksi sijoittajien toiveiden mukaan, jolloin 14 alkuperäisestä saaresta syntyy 19 saarta. Saarille rakennettavan lomakeskuksen nimeksi tulee OQYANA, arabian kielen sanaa merellinen mukaillen.[4]
 • "Finland"- ja "Brunei"-saaret myytiin huhtikuussa 2008 Salya Corporation -nimiselle yritykselle 800 miljoonalla dinaarilla (218 miljoonaa US-dollaria). Yritys ilmoitti käyttävänsä noin 654 miljoonaa US-dollaria saarten kehitykseen. "Brunei"-saaresta tulee "Fashion TV"-lomakohde ja "Finland"-saari kehitetään muotikeskukseksi nimeltään "FTV palace".

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

 1. Work restarts on Dubai's fake 'World Islands' The Sun. 16.2.2018. Viitattu 8.4.2018. (englanniksi)
 2. Dubai-watch The Daily Mirror. 2.5.2007. mirror.co.uk. Viitattu 7.5.2007. (englanniksi)
 3. The other Emerald Isle is in the Persian Gulf 16.3.2007. Irish Independent. Arkistoitu 5.3.2016. Viitattu 7.5.2007. (englanniksi)
 4. Nakheel sells Australasia segment of The World 13.4. 2005. AsiaTravelTips.com. Viitattu 7.5.2007. (englanniksi)

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]