The Settlers II

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Settlers II
Settlers 2 cover.jpg
Kehittäjä Blue Byte Software
Julkaisija Blue Byte Software
Tuottaja Thomas Hertzler (d)
Suunnittelija Thomas Häuser (d)
Käsikirjoittaja Wolfgang Walk (d)
Taiteilija Christoph Werner (d)
Säveltäjä Haiko Ruttmann (d)
Ohjelmoija Thomas Häuser (d)
Pelisarja The Settlers
Julkaistu 31. elokuuta 1996
Lajityyppi Strategiapeli
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Everyone ja Everyone
PEGI 7
USK 6 ja USK 6
Alusta MS-DOS, Mac OS, Nintendo DS
Jakelumuoto CD-ROM (en), Good Old Games ja Nintendo game card (en)
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Settlers II (saks. Die Siedler II: Veni, Vidi, Vici) on Blue Byte Softwaren kehittämä ja vuonna 1996 julkaisema strategiapeli. Pelin mekaniikka on pitkälti samanlainen kuin pelisarjan ensimmäisessä osassa The Settlers. Erona alkuperäiseen on roomalaisteema ja monia merkittäviä parannuksia pelin toiminnassa. Monet fanit pitävät sarjan toista osaa pelisarjan parhaimpana, johtuen myöhempien osien rajusti muutetusta kuljetusjärjestelmästä ja pelin sotilaiden ohjauksen siirtämisestä suoraan pelaajan hallintaan. Suosion johdosta pelistä on julkaistu kaksi uudistettua versiota: 3D-modernisoitu Windows-versio The Settlers II: 10th Anniversary Edition (saks. Die Siedler II: Die nächste Generation), sekä suorempi käännös alkuperäisestä, Nintendo DS:lle tehty versio The Settlers DS. Peli julkaistiin uudelleen vuonna 2009 GOG.com-latauspalvelussa.[1] Tämän lisäksi pelin saksalaiset fanit ovat työstäneet peliin jo useamman vuoden ajan Windowsissa, Mac OS X:ssä ja Linuxissa toimivaa laajennosta, joka tarjoaa muun muassa paremman tuen moninpelille.[2] Peliin on saatavilla myös suomennos.[3]

Huijaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin huijausmoodin voi käynnistää kirjoittamalla WINTER tai THUNDER (riippuen pelin versiosta). Pelin oikeaan yläkulmaan ilmestyy punainen logo ilmaisemaan huijausmoodin päälläolosta.

Koko kartan saa näkyviin painamalla Alt·F7. Pelin nopeutta voi vaihtaa painamalla Alt·1, ..., Alt·6, joista 6 on nopein. Hitailla koneilla tai emuloituna (katso DOSBox) nopeampi pelitempo hidastuttaa merkittävästi ruudun päivittymisnopeutta.

Pelin nopeutta voi vaihtaa myös V-näppäimellä ilman huijausmoodin käyttöä. Tämä antaa käyttää kahta hitainta pelivauhtia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]