The Settlers II

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
The Settlers II
Settlers 2 cover.jpg
Kehittäjä Blue Byte Software
Julkaisija Blue Byte Software
Jakelija GOG.com
Tuottaja Thomas Hertzler
Suunnittelija Thomas Häuser
Käsikirjoittaja Wolfgang Walk
Taiteilija Christoph Werner
Säveltäjä Haiko Ruttmann
Ohjelmoija Thomas Häuser
Pelisarja The Settlers
Julkaistu
  • toukokuu 1996
Lajityyppi kaupunginrakennuspeli ja reaaliaikainen strategiapeli (en)
Pelimuoto yksinpeli, moninpeli
Ikäluokitus ESRB: Kaikenikäisille
PEGI 3
USK 6
Alusta MS-DOS, Macintosh, Nintendo DS
Jakelumuoto CD-ROM, digitaalinen jakelu ja digitaalinen lataus
Gamepad.svg
Lisää peliartikkeleitaVideopelien teemasivulla

The Settlers II (saks. Die Siedler II: Veni, Vidi, Vici) on Blue Byte Softwaren kehittämä ja julkaisema strategiapeli. Peli on julkaistu vuonna 1996 DOS:lle ja Macintoshille.

Pelaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin mekaniikka on pitkälti samanlainen kuin pelisarjan ensimmäisessä osassa The Settlers. Erona alkuperäiseen on roomalaisteema ja monia merkittäviä parannuksia pelin toiminnassa. Pelistä on julkaistu kaksi uudistettua versiota: 3D-modernisoitu Windows-versio The Settlers II: 10th Anniversary Edition (saks. Die Siedler II: Die nächste Generation), sekä suorempi käännös alkuperäisestä, Nintendo DS:lle tehty versio The Settlers DS. Peli julkaistiin uudelleen vuonna 2009 GOG.com-latauspalvelussa.[1] Tämän lisäksi pelin saksalaiset fanit ovat työstäneet peliin jo useamman vuoden ajan Windowsissa, Mac OS X:ssä ja Linuxissa toimivaa laajennosta, joka tarjoaa muun muassa paremman tuen moninpelille.[2] Peliin on saatavilla myös suomennos.[3]

Huijaaminen[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Pelin huijausmoodin voi käynnistää kirjoittamalla WINTER tai THUNDER (riippuen pelin versiosta). Pelin oikeaan yläkulmaan ilmestyy punainen logo ilmaisemaan huijausmoodin päälläolosta.

Koko kartan saa näkyviin painamalla Alt·F7. Pelin nopeutta voi vaihtaa painamalla Alt·1, ..., Alt·6, joista 6 on nopein. Hitailla koneilla tai emuloituna (katso DOSBox) nopeampi pelitempo hidastuttaa merkittävästi ruudun päivittymisnopeutta.

Pelin nopeutta voi vaihtaa myös V-näppäimellä ilman huijausmoodin käyttöä. Tämä antaa käyttää kahta hitainta pelivauhtia.

Lähteet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]