The Castle of Otranto

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
The Castle of Otranto
Kirjailija Horace Walpole
Kieli englanti
Genre kauhuromaani
Julkaistu 1764
Nuvola apps bookcase.svg
Löydä lisää kirjojaKirjallisuuden teemasivulta

The Castle of Otranto (suom. Otranton linna) on englantilaisen Horace Walpolen kirjoittama kauhuromaani, joka julkaistiin vuonna 1764. Sitä pidetään ensimmäisenä goottilaisena romaanina.

Walpole julkaisi ensimmäisen painoksen vuonna 1764 nimellä The Castle of Otranto, A Story. Translated by William Marshal, Gent. From the Original Italian of Onuphrio Muralto, Canon of the Church of St. Nicholas at Otranto. Walpole käytti pseudonyymiä William Marshal ja väitti, että romaani oli käännös italialaisen Onuphrio Muralton käsikirjoituksesta, joka oli painettu Napolissa 1529. Käsikirjoitus oli kertomuksen mukaan löydetty pohjoisenglantilaisen katolisen perheen kirjastosta, ja se perustui vieläkin vanhempaan tarinaan.

Toisessa painoksessa Walpole myönsi kirjoittaneensa kertomuksen. Vuoden 1924 painoksessa Montague Summers osoitti, että Walpole oli käyttänyt osittain Sisilian kuninkaan Manfredin tositarinaa kertomuksensa pohjalla. Manfred omisti aikoinaan keskiaikaisen linnan Otrantossa, Italiassa.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Käännös suomeksi
Tämä artikkeli tai sen osa on käännetty tai siihen on haettu tietoja vieraskielisen Wikipedian artikkelista.
Alkuperäinen artikkeli: en:The Castle of Otranto
Tämä kirjaan liittyvä artikkeli on tynkä. Voit auttaa Wikipediaa laajentamalla artikkelia.