Tevaniemi

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Tämä artikkeli kertoo Ikaalisissa sijaitsevasta kylästä. Tevaniemi on myös kylä Lemin kunnassa.

Tevaniemi on kylä Ikaalisten kaupungissa, keskustasta katsottuna pohjoisessa Kyrösjärven takana. Keskustaan on matkaa noin 30 kilometriä. Talvella matka lyhenee 14 kilometriin jäätien ansiosta. Parkanoon on matkaa noin 25 kilometriä ja Tampereelle noin 70 kilometriä. Sana ”teva” on vanhaa suomea ja tarkoittaa uroshirveä.

Tevaniemen kyläseura[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tevaniemen Kyläseura ry on perustettu 13. heinäkuuta 1998 ja on merkitty yhdistysrekisteriin 6. lokakuuta 1998. Se jatkaa 12 vuotta toimineen Tevaniemen kylätoimikunnan toimintaa. Kyläseura toimii Kallionkielen, Miettisten ja Tevaniemen kylien sekä Höytölän kylään kuuluvan Heinistön alueilla. Seura on puoluepoliittisesti sitoutumaton. Sen puheenjohtajana toimii Tomi Viitaharju ja sihteerinä Åsa Mäenpää.

Nähtävyydet[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Kylässä on 1930-luvulla rakennettu Maamiesseurantalo, jota on viime vuosinamilloin? kunnostettu. Miettisten uimarannassa on nähtävillä kivinen laivalaituri sekä vanha kirkkovene ja vaja.

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Maamiesseurantalolla järjestetään juhlia ja sinne sopii noin 200 henkeä.

Kylässä on ala-aste ja esikoulu. Tevaniemen alueen lisäksi kouluun tulee oppilaita myös Riitialasta,Mansoniemestä, Röyhiöstä sekä Leppäsjärveltä.

Liikunta[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Tevaniemen koulun vieressä on jääkiekkokaukalo. Tevapirtiltä lähtee kuntopolku ja talvisin latu. Tevaniemessä on yleinen uimaranta, kuten myös Kallionkielessä ja Miettisissä.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]