Teppanala

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Teppanala
Teppanalan rukoushuone.

Teppanala on Imatran 12. kaupunginosa. Teppanala kuuluu postinumeroalueeseen 55610 Imatra. Teppanala sijaitsee Vuoksen itäpuolella, noin 2 kilometriä Imatran keskustasta kaakkoon. Teppanalan kaupunginosa muodostuu entisestä Teppanalan kylästä. Alueella on paljon asuintaloja. Suurin työllistäjä on Ovako Imatran terästehdas, joka työllistää noin 600 henkilöä. Ovako Imatra on Kaakkois-Suomen suurin metallialan yritys ja Imatran kolmanneksi suurin työnantaja.

Teppanalaa rajaa pohjoisessa Rajapatsas ja Savikanta, etelässä Jakola, idässä Karhusuo ja Salo-Peltola sekä lännessä Vuoksi, (Meltola).

Palvelut[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teppanalassa on kolme suurta myymälää, joista kaikista löytyy kahvila-ravintola. Lisäksi Rajapatsaan palvelut löytyvät läheltä. Rajapatsaalla on mm. S-market, R-kioski, pankkiautomaatti, huoltoasema, ravintola ja muutamia erikoisliikkeitä. Imatran keskustasta löytyy suuri osa Imatran palveluista ja erikoisliikkeistä, nekin palvelut löytyvät varsin läheltä.

Julkinen liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Linja 3 Jakola-Huhtanen kulkee Teppanalan läpi. Linja 3 on päälinja, ja se kulkee reitillä: (Pelkola)-Jakola-Teppanala-Rajapatsas-Keskusta-Mansikkala-Sienimäki-Neitsytniemi-Vuoksenniska-Rautio-Huhtanen.

Linja 3 Huhtanen-Jakola kulkee reitillä: Huhtanen-Rautio-Vuoksenniska-Neitsytniemi-Sienimäki-Mansikkala-Keskusta-Rajapatsas-Teppanala-Jakola-(Pelkola).

Linja 3 kulkee arkisin puolen tunnin välein klo 8–16:n välillä.

Liikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teppanalan länsiosan halki kulkee Kantatie 62, joka johtaa Mikkelistä Imatran rajanylityspaikalle. Tieltä on liittymä moottoritielle Valtatie 6, jonka kanssa sillä on yhteinen 8 km:n pituinen moottoritieosuus. Teppanalasta Imatran keskustaan ja myös muihin palvelukeskittymiin pääväyliä pitkin on hyvät liikenneyhteydet, ja koko matkalla on kevyen liikenteen väylä.

Junaliikenne[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

Teppanalan länsiosassa, lähellä Vuoksea kulkee Pietariin johtava rautatie. Teppanalan kohdalla rata kulkee samassa linjassa kantatien 62 kanssa. Rautatietä pitkin kulkee tavaraliikennettä Venäjälle. Henkilöliikenneyhteys Imatralta Pietariin on suunnitteilla.