Teemasivu:Maantiede

Kohteesta Wikipedia
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
muokkaa  

Maantieteen teemasivu

A Robinson projection map of Earth

Tervetuloa maantieteen teemasivulle! Maantiede on tieteenala, joka tutkii Maan pintaa ja maan pinnalla tapahtuvia, sekä ihmisen että luonnon aikaansaamia, ilmiöitä. Täältä löydät Wikipedian maantieteestä kertovaa sisältöä yhdelle sivulle koottuna. Pääset selaamaan artikkeleja Maantiede-luokasta. Jos haluat auttaa, voit täyttää maantiede-aiheisen artikkelitoiveen.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Kotkan vaakuna.

Kotka on kaupunki Suomenlahden rannalla Etelä-Suomen läänissä ja Kymenlaakson maakunnassa. Se on merkittävä satama- ja teollisuuskaupunki ja myös monipuolinen koulu- ja kulttuurikaupunki. Kaupungin asukasluku on 54 705 asukasta 31. joulukuuta 2008. Kotka–Haminan seutukunnan asukasluku on 87 290 ja se on asukasluvultaan Suomen 13. suurin seutukunta. Kotkan naapurikunnat ovat Hamina, Kouvola, Pyhtää ja Ruotsinpyhtää.

Kotkan historia liittyy emäpitäjänsä Kymin historiaan. Pyhtäälle kuulunut Kyminkartanon kappeli rakennettiin noin vuonna 1440. Kymin seurakunta itsenäistyi vuonna 1642. Kaupungistumisen myötä Kymistä erotettiin ensin Kotkan kaupunki vuonna 1879 ja Karhulan kauppala vuonna 1951. Vuoden 1977 kuntaliitoksessa Kotkan kaupunki laajeni käsittämään koko vanhan Kymin pitäjän alueen.

muokkaa  

Kuvapoiminta

muokkaa  

Aihealueet

muokkaa  

Wikiprojektit

muokkaa  

Artikkelitoiveet

muokkaa  

Tiesitkö, että...