Teemasivu:Maantiede

Kohteesta Wikipedia
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
muokkaa  

Maantieteen teemasivu

A Robinson projection map of Earth

Tervetuloa maantieteen teemasivulle! Maantiede on tieteenala, joka tutkii Maan pintaa ja maan pinnalla tapahtuvia, sekä ihmisen että luonnon aikaansaamia, ilmiöitä. Täältä löydät Wikipedian maantieteestä kertovaa sisältöä yhdelle sivulle koottuna. Pääset selaamaan artikkeleja Maantiede-luokasta. Jos haluat auttaa, voit täyttää maantiede-aiheisen artikkelitoiveen.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Näkymä Ombergiltä Vätternille.

Vadstena on kunta Itä-Götanmaan läänissä Ruotsissa. Kunta sijaitsee Ruotsin toiseksi suurimman järven Vätternin rannalla. Kunnan asukasluku on 7 541 ja väestötiheys on 41,3 as/km². Vadstenan kokonaispinta-ala on 415,2 neliökilometriä, josta vettä on 232,7 km². Kunnan keskuspaikkakunta on Vadstenan taajama, jonka asukasluku on 5 612 (2005).

Vadstenan nähtävyyksiä ovat muun muassa Vadstenan linna, Vadstenan birgittalaisluostari, jonka abbedissana Pyhä Birgitta toimi, sekä luostarikirkko, sairaala ja Mårten Skinnaren talo. Vadstenan ja eteläisen naapurikunta Ödeshögin rajalla sijaitsee Omberg-niminen 264 metriä korkea horsti. Vadstenassa toimii yli 500 aktiivista yritystä.

muokkaa  

Kuvapoiminta

muokkaa  

Aihealueet

muokkaa  

Wikiprojektit

muokkaa  

Artikkelitoiveet

muokkaa  

Tiesitkö, että...