Teemasivu:Maantiede

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun
Portal.svg Teemasivu: Teemasivujen etusivu | Kaikki teemasivut
muokkaa  

Maantieteen teemasivu

A Robinson projection map of Earth

Tervetuloa maantieteen teemasivulle! Maantiede on tieteenala, joka tutkii Maan pintaa ja maan pinnalla tapahtuvia, sekä ihmisen että luonnon aikaansaamia, ilmiöitä. Täältä löydät Wikipedian maantieteestä kertovaa sisältöä yhdelle sivulle koottuna. Pääset selaamaan artikkeleja Maantiede-luokasta. Jos haluat auttaa, voit täyttää maantiede-aiheisen artikkelitoiveen.

muokkaa  

Artikkelipoiminta

Brasilia satelliittikuvassa.

Brasilian maantiede on maan suuren koon vuoksi monimuotoinen. Brasilia on pinta-alaltaan maailman viidenneksi suurin valtio ja Etelä-Amerikan suurin. Se on pinta-alaltaan lähes puolet Etelä-Amerikasta. Suurin osa maasta sijaitsee trooppisella vyöhykkeellä, mutta maan eteläosat ulottuvat myös subtrooppiselle vyöhykkeelle.

Brasilialla on yhteistä maarajaa Ecuadoria ja Chileä lukuun ottamatta kaikkien muiden Etelä-Amerikan valtioiden kanssa. Idässä Brasilia rajoittuu Atlantin valtamereen, ja sillä on rannikkoa noin 7 400 kilometriä. Manneralueen lisäksi maahan kuuluu saaria, kuten Fernando de Noronha, jonka pinta-ala on 26 km² ja jossa asuu 1 200 asukasta. Maan pinta-alasta on sisävesiä 55 457 km².

muokkaa  

Kuvapoiminta

muokkaa  

Aihealueet

muokkaa  

Wikiprojektit

muokkaa  

Artikkelitoiveet

muokkaa  

Tiesitkö, että...