Teatterituotantoyhtiö Oiva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Oiva eli Teatterituotantoyhtiö Oiva Oy on independent-tuotantoja tekevä teatteriryhmä. Oivan vastaavat tuottajat ovat Simo Jokinen ja Markko Heinonen, joiden ideoiden perusteella organisaatio toimii. Oiva tuottaa ja toteuttaa teatteri-, tanssi- ja musiikkiesityksiä freelancereista produktiokohtaisesti koottujen työryhmien kanssa eri tiloihin. Monet esityksistä ovat kiertäviä.

Tunnetuimpia tuotantoja[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]

  • Sellofaani on islantilaisen Björk Jakobsdottirin kansainvälisesti huikean suosion saanut naismonologinäytelmä, joka on käännetty jo ainakin 12 kielelle. Kirjailija tuli itse ohjaamaan esityksen Suomeen jossa Helenan roolin tulkitsee Sari Siikander. Esitys on kiertävä.
  • Rob Beckerin miesmonologi Luolamies on Ville Virtasen ohjaama ja Martti Suosalon tulkitsema näkemys siitä, miten metsästäjät ja keräilijät erosivat toisistaan silloin kauan sitten- ja miten tämä ero nykyään ilmenee. Kiertävä.
  • The Blues Brothers Party Show -konsertti, jossa Jakea ja Elwoodia ihailevat kaverukset ovat torjumassa keski-iän kangistusta groovyssä show’ssa. Kiertävä. Kapellimestari Pekka Siistosen ja yhtyeen ohella joukoissa mukana muun muassa Sami Hintsanen, Ville Majamaa, Mika Eirtovaara, J-P Mikkola sekä soulsiskot. Esitys aloitti keikkailun Oulusta kesällä 2007, ja se nähtiin syksyllä uun muassa helsinkiläisessä Apollossa. Kiertävä.
  • Tanssi mun käsi täyteen on tanssikilpailuvoittajien liikuttava ja säkenöivä tanssirevyy nähtiin Helsingissä Aleksanterin teatterissa pikkujoulukaudella 07.
  • Reverie on nykysirkusesitys. Se tuotettiin yhdessä MedAndraOrd-ryhmän kanssa. Johanna Juholan ja Milla Viljamaan musiikki säesti livenä draamallista sirkusesitystä, jossa muuan Nainen tempautui omasta elämästään yllättäen vieraaseen ympäristöön. Ohjelmistossa 07.
  • Kertakäyttötavara-kabareessa Marika Vapaavuorien, Kari Puumalaisen, Tuomas Parkkisen ja Tiina Lymin käsikirjoittamat sketsit kulkivat Jukka Haapalaisen, Sirpa Suutari-Jääskön, Teemu Aromaan, Petri Poikolaisen, Jarkko Valteen ja Osku Heiskasen tähdittämässä show’ssa tanssiin ja dragiin seoten. Ohjelmistossa 06-07.

Aiheesta muualla[muokkaa | muokkaa wikitekstiä]