Keskustelu:Teatterituotantoyhtiö Oiva

Wikipediasta
Siirry navigaatioon Siirry hakuun

Teatterituotantoyhtiö Oivalla on vuonna 05 ollut noin 30 000 katsojaa, vuonna 06 katsojia noin 7000, ja 07 laskenta kesken, määrä on varmasti yli 10 000. Esityksiä on nähty Helsingissä, Turussa, Lappeenrannassa, Oulussa, Riihimäellä, Tampereella, Lahdessa jne. Työllistetty on vuosittain 70-10 henkilöä per produktio. Kaikki tekijät ovat oman alansa huippuammattilaisia. Kyseessä on ilman valtion/kaupungin tukea toimiva yritys,siis vain lipputuloista tuotantoihin rahaa saava ryhmä. Sitä voi verrata arvostettuihin teatterilain ulkopuolisiin "villeihin" teatteriryhmiin, paitsi että tässä tapauksessa on kyse Oy:stä, ei yhdistyksestä. Käsittäkseni Wikipediassa ei kuitenkaan ole kielletty esittelemästä teatteritoimintaa, jonka osakeyhtiö tuottaa. Todettakoon että noin puolet laitosteattereistammekin toimii Oy-mallilla, joskin myös tukia saaden. Oivan kokeileva tuottajavetoinen toimintamalli on todennäköisesti yhä useamman suomalaisen teatterintekijän tulevaisuudessa realistinen vaihtoehto. Tosin emme nyt tiedä, määritelläänkö artikkeli "Roskaksi" sillä perusteella, ettei ohjelmistomme miellytä arvoisaa tarkastajaa - vai tarkoittaako määritelmä, että artikkeli on ikävästi laadittu? Teatterialalla 30 000-10 000 katsojamäärissä liikkuva ryhmä on kyllä maininnan arvoinen, varsinkin kun katsoo ketkä produktioissa esiintyvät.Otg-t 20. tammikuuta 2008 kello 18.13 (UTC)

Siivosin sitä vähän. Linkki ei toiminut, joten otin pois. Jotakin lähdettä kaivattaisiin merkittävyyden arvioimiseksi, nyt se on kuin hatusta vetäisty juttu. --Ulrika 20. tammikuuta 2008 kello 18.34 (UTC)
No ei se nyt ihan ilman tukea toimi [1]. Ensimmäinen edellytys on, että kirjoittaja on rehellinen eikä pistä omiaan. Sen varmistamiseksi tarvitaan lähteet. --Ulrika 20. tammikuuta 2008 kello 18.42 (UTC)
Taitaa tämä olla riittävän merkittävä, mutta todella kaipaisi jotain lähteitä, joista varmistaa tietojen oikeellisuus tai edes linkkejä tuotantojen arvosteluihin joista ilmenee Oivan olleen mukana tekemässä esitystä. --Zache 21. tammikuuta 2008 kello 03.55 (UTC)
Hämmästyttävän vähän sitä näkyy Googlessa. Olisiko nimi Teatterituotantoyhtiö O.I.V.A. liian hankala? Jos olisin kriitikko, sivuuttaisin kyllä helposti moisen nimen. Sen sijaan Teatteri Oiva kuulostaisi mukavalta ja solahtaisi tekstiin sujuvasti, tämä vinkkinä teatterin taustavoimille. --Ulrika 21. tammikuuta 2008 kello 04.11 (UTC)
Ihmettelin samaa ja sitä ettei noilla ole nettisivuja. Luulisin, että hakusanalla "O.I.V.A" sivuja löytyisi paremmin, mutta google ei hiffaa moista vaan laventaa sen "oiva":ksi joita on jo ihan liikaa. Toinen on se ettei lafkaa välttämättä mainita arvosteluissa. Esimerkiksi Turun Sanomien kirjoituksessa Linnunradan laidalla-musikaalista ei mainita Oivaa, mutta kerrotaan tuottajaksi ja idean keksijäksi Markko Heinonen. Se, että tuotanto on juuri Oivan proggis ilmenee kyllä muualtakin: [2], [3]. Toisaalta täysin olemattoman medianäkyvyyden vastapainoksi pitää todeta, että kun katsoo tuota Linnunradan laidalla musikaalia, niin aika isoja proggiksiahan nuo ovat tuottaneet. --Zache 21. tammikuuta 2008 kello 05.23 (UTC)
Alan olla sitä mieltä, että merkittävyys-mallineen voisi poistaa, vaikkei näkyvyyttä pahasti olekaan. Mitä sanot taustoja tutkittuasi? Otg-t:ltä odottaisi nyt jotakin kommenttia asiaan. --Ulrika 21. tammikuuta 2008 kello 08.23 (UTC)